Un exdirectiu d’Ubisoft obrirà un estudi de videojocs a BCN
David Polfeldt i altres socis del sector invertiran 25 milions en Bespoke Pixel, centrada en jocs per a ordinador i consola

Fa dies la consultora StartupBlink va remarcar, en un estudi destinat a comparar ecosistemes líders en empreses emergents, que en la lliga dels videojocs la líder mundial és Barcelona. Ahir, la capital catalana va guanyar un altre exemple en la llista de raons: un grup de veterans de la indústria capitanejats per l’exdirector de Massive Entertainment (un dels segells del grup Ubisoft), David Polfeldt, han elegit la ciutat per obrir-hi l’estudi Bespoke Pixel.
És un projecte que comporta una inversió de 25 milions d’euros i que es posa en marxa per desenvolupar jocs per a ordinador i consola, una cosa que destaca i celebra el Departament d’Empresa i Treball per ser, aquests formats, "l’equivalent als èxits de taquilla al cine". El cert és que, si Catalunya va començar a despuntar en aquest sector va ser més aviat pel desenvolupament de videojocs mòbils, mentre que els projectes que s’emporten els pressupostos més elevats són els que es coneixen com a Triple A, aquells que desenvolupen les grans companyies amb grans sumes de diners.
Per això el conseller d’Empresa en funcions, Roger Torrent, veu en aquest centre, que serà el de referència per a la companyia a Europa, "un punt d’inflexió per al creixement d’aquesta indústria a Catalunya, tant pel tipus de projecte com per l’entitat dels seus impulsors", va assegurar en el comunicat en el qual va difondre l’obertura. El seu aterratge, coincideix la regidora de promoció econòmica de Barcelona i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, "és un pas més per consolidar el lideratge de Barcelona en el sector dels videojocs". "Celebrem que Bespoke Pixel hagi vist tot l’atractiu que Barcelona i el seu talent poden oferir al seu recorregut", va afegir.
"Volem establir un estudi que creï projectes originals, amb un focus singular i un joc refinat i ben dissenyat", va contextualitzar el mateix Polfeldt en aquest mateix comunicat, en el qual també va afirmar estar buscant "un equip àgil i expert dedicat al desenvolupament de prototips, que aprofiti l’àmplia trajectòria de l’equip fundador per oferir experiències de joc de primer nivell". El pla és contractar 50 persones.
"‘Hub’ pròsper i brillant"
"Ho mirem com ho mirem, Barcelona sempre destaca com a número u en una àmplia gamma de categories", va prosseguir aquest experimentat productor, que ha estat implicat en títols com Assassin’s Creed, Just Dance Now i Star Wars: Outlaws, i ha assessorat companyies com Disney. "El talent que es concentra és increïble i l’accés futur a talent també està garantit mitjançant l’àmplia oferta de formació universitària", va afegir. Per no parlar –va ultimar– del fet que "Barcelona ja és un hub pròsper i dinàmic". "En els pròxims anys volem contribuir al seu ecosistema amb un estudi que aporti lideratge en la indústria global dels videojocs", acaba dient.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Tribunals Qui és Inés Guardiola, l'advocada que ha aconseguit l'absolució de Dani Alves
- Els Mossos volen que els forenses aclareixin si Tenneco causa càncer
- Reforma pendent El final del canvi d’hora apunta al 2026
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- El TSJC absol Alves d’agressió sexual a una jove al Sutton el 2022
- Ciclisme La Volta suspèn el final de l’etapa reina a Queralt i farà una etapa plana de 120 km amb final a Berga en el seu lloc
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Pla pilot El Govern concedirà beques de 500 euros al mes per estudiar Filologia Catalana i augmentar la xifra de professors
- Catalunya Media City Salvador Illa presenta el ‘hub’ audiovisual Catalunya Media City a les Tres Xemeneies
- Crisi transatlàntica ¿Per què el Vell Continent és tan important per als EUA? Desmuntant el mite de l’Europa parasitària de Trump