L’esperit de Miquel Valls

Uns 200 representants del món polític, empresarial i econòmic reten homenatge a qui va ser president de la Cambra del 2002 al 2019.

L’esperit de Miquel Valls
1
Es llegeix en minuts

Si alguna cosa flotava ahir en la monumental sala gòtica de la Llotja de Mar, la seu ancestral de la Cambra de Comerç de Barcelona, era l’esperit de Miquel Valls, mort el setembre del 2019 després de finalitzar aquell mateix any un llarg cicle com a president d’aquest organisme des del 2002. El de Valls va ser un esperit que va estar caracteritzat per l’afany de diàleg i consens, segons van destacar tots els interlocutors que van homenatjar la seva figura en un acte amb uns 200 representants del món polític, econòmic i empresarial, entre els quals el ministre d’Indústria, Jordi Hereu, i el quart tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls.

L’acte el van organitzar la Cambra d’Espanya i la de Barcelona, que, amb la nova presidència a càrrec de Josep Santacreu després de guanyar les eleccions l’any passat, tornen a estrènyer els llaços després d’un període de quatre anys de gestió per l’independentisme impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana (ACN).

Notícies relacionades

La transversalitat que representava Valls i que tant reclamen entitats com el Cercle d’Economia es va veure a través dels que eren a l’acte. Des de l’expresident Jordi Pujol o l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, fins a membres de les cambres de comerç de tot Espanya, entre ells el de la de Madrid, Ángel Asensio; el president de la Fira de Barcelona, Pau Relat, i el director general, Constantí Serrallonga.

La viuda de Valls, Ana Duran, que va pronunciar un emocionat discurs de gratitud pels reconeixements de part de les cambres d’Espanya, va rebre una llarga ovació amb els assistents drets. Se li va fer entrega de diferents distincions per a Valls a títol pòstum, com la medalla d’or de l’Ordre de la Cambra d’Espanya.