Toc de campana de Telefónica a Wall Street pel seu centenari

Álvarez-Pallete rep a Nova York la medalla d’or de l’Americas Society

Toc de campana de Telefónica a Wall Street pel seu centenari
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’any del seu centenari, i quan es complien 37 anys exactes d’aquell 12 de juny del 1987 en què Telefónica es va convertir en la primera empresa espanyola a cotitzar a Wall Street, el gegant espanyol de les telecomunicacions va tornar ahir al parquet novaiorquès per fer el clàssic "toc de campana" de tancament de la sessió borsària.

Aquesta campanada era el colofó a la celebració a Nova York de l’aniversari de Telefónica, el president executiu de la qual, José María Álvarez-Pallete, va ser reconegut la vigília amb la medalla d’or de l’Americas Society, una organització establerta per David Rockefeller el 1965 que es dedica a l’educació, el debat i el diàleg sobre les Amèriques.

A la gala de primavera celebrada a Cipriani’s, un clàssic del districte financer, Álvarez-Pallete va ser presentat com "un apassionat agent de canvi" per Andrés Gluski, president de l’Americas Society, i com "l’essència d’un premi que reconeix individus que han creat un impacte real i durador als seus països i a l’hemisferi" per Susan Segal, consellera delegada. I quan l’espanyol va prendre el podi, va deixar un discurs en què va aprofitar el rodó aniversari per "mirar enrere i guanyar perspectiva" i defensar els 100 anys d’una empresa que va definir com "més que una companyia, una forma de servir la societat" i en què va voler retre homenatge al mig milió de treballadors que han passat per les seves files al llarg d’aquest segle.

Notícies relacionades

"Un nou contracte social"

La intervenció d’Álvarez-Pallete, amb un fort component humanista, va mirar també al present i al futur. Va afirmar que el que flueix per les seves xarxes "no és veu, gigabytes o megabytes; són les vides de la gent, la seva necessitat de comunicar-se". I, després de recordar que estem vivint "la més profunda revolució tecnològica de la història humana", va apel·lar a "gestionar aquesta transició de forma responsable". "És l’hora de la sociologia, la filosofia, l’antropologia, l’economia i la política, amb majúscula. És moment d’un nou contracte social".