Automoció

Griffiths dimiteix com a president de la patronal espanyola de l’automòbil

El president de Seat deixa el càrrec al capdavant d’Anfac molest per la inacció del Govern en favor de l’electrificació

Griffiths dimiteix com a president de la patronal espanyola de l’automòbil
1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins aquí hem arribat. Això és el que el president de Seat i fins avui màxim responsable de la patronal de l’automòbil a Espanya, Wayne Griffiths, va comunicar a la junta directiva d’Anfac (Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions): la seva dimissió com a president. El màxim responsable del sector va decidir posar punt final a la seva presidència de l’associació i va presentar la seva renúncia davant la "inacció del Govern en favor de l’electrificació".

Notícies relacionades

Wayne Griffiths, que al desembre va renovar el seu mandat com a president d’Anfac, se’n va molest amb l’actitud del Govern i la falta de perspectiva per al desenvolupament i la implementació del vehicle elèctric. Fa temps que ho diu: "No hi ha pla b". I de raó no li’n falta. "Al desembre vaig renovar perquè el Govern es va comprometre a ser un aliat del sector, i a posar en marxa ràpidament mesures concretes i eficaces. En el Fòrum Anfac del febrer, el president del Govern també es va comprometre a revisar el pla Moves i a impulsar la infraestructura de recàrrega. Aquestes mesures no han arribat. I per això estic decebut, perquè ara toca accelerar, no frenar". Per això va dir: "Fins aquí hem arribat". No és un estira-i-arronsa, és una realitat sagnant. Amb un mercat elèctric del 4,8% poc es pot avançar cap a la descarbonització.

Pel president de Seat, "Espanya ha de millorar la infraestructura pública de recàrrega i facilitar la compra de cotxes electrificats amb un pla d’incentius fiscals que permeti cobrar l’ajuda en el moment de la compra".