Sector financer

Cuerpo evita instar el BBVA a retirar l’opa sobre el Sabadell

Torres afirma que seguirà endavant amb la compra del seu rival tot i que el Govern no li permeti portar a terme la fusió posterior

Cuerpo evita instar el BBVA  a retirar l’opa sobre el Sabadell
1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, va participar ahir en una roda de premsa conjunta amb el president del BBVA, Carlos Torres, per primera vegada des que el banc va llançar una opa hostil sobre el Sabadell i el Govern expressés de forma contundent el seu "rebuig" rotund de l’operació. I ho van fer en un debat de guant blanc, en el qual tots dos van mantenir les seves discrepàncies, però sense acritud i fins i tot amb algunes picades d’ullet de complicitat. Cuerpo, de fet, va evitar instar el banquer a desistir de la integració del seu rival: "No soc jo qui per donar un consell a algú tan experimentat al seu paper com és Carlos. Res més lluny de la meva intenció".

Notícies relacionades

En un curs organitzat per l’Associació de Periodistes d’Informació Econòmica (APIE) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a Santander, el ministre fins i tot va afirmar que té una "relació personal estreta, amb contactes recurrents fins i tot abans de l’opa", amb el banquer. Amb tot, va precisar que cal diferenciar aquesta bona relació personal del "rol institucional" de cada un. I és sobre la base d’aquest rol institucional que ell, com a ministre d’Economia, rebutja la fusió del BBVA amb el Sabadell.

Torres va evitar criticar el Govern per oposar-se a l’operació, cosa que no el farà desistir de la compra del seu rival: "Podríem optimitzar els estalvis en despeses generals i despeses de tecnologia i l’operació tindria un enorme atractiu". I va afegir que l’opa elevaria un 27% el benefici per acció dels accionistes del Sabadell.

Temes:

Govern BBVA