Next Generation

El Govern activa 3.400 milions del Fons de Resiliència Autonòmica

El nou instrument, en què participen les autonomies, canalitzarà fins a 20.000 milions

El Govern activa 3.400 milions del Fons de Resiliència Autonòmica
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, i representants autonòmics de Finances es van reunir ahir a la seu del ministeri per posar en marxa un primer tram, per un import de 3.400 milions d’euros, del Fons de Resiliència Autonòmica, a fi que les comunitats autònomes puguin començar a presentar els seus projectes abans de l’agost.

Aquest fons vol canalitzar fins a 20.000 milions d’euros dels fons europeus Next Generation EU en forma de préstecs amb els quals finançar en condicions avantatjoses i a llarg termini projectes d’inversió, públics o privats, impulsats des de les comunitats autònomes.

Notícies relacionades

La canalització d’aquests fons es portarà a terme a través del Banc Europeu d’Inversions (BEI), que presideix l’exvicepresidenta del Govern Nadia Calviño. La posada en marxa d’un primer tram –per un import de 3.400 milions– s’ha anunciat cinc mesos després que l’1 de febrer passat Calviño digués, a Madrid, que el BEI ja havia acabat els treballs tècnics de cara a implementar una primera ronda dels fons. Entre altres qüestions, l’Executiu espanyol havia de definir el mecanisme de governança d’aquests fons, i donar pas a les comunitats.

El Ministeri d’Economia va informar que les comunitats autònomes participaran en la governança del nou Fons de Resiliència a través dels anomenats consells d’inversió, que serviran per aprovar les grans operacions de finançament a projectes regionals, per supervisar la selecció dels intermediaris financers i per donar seguiment a l’acompliment d’aquest fons.

Temes:

Govern Espanyol