Tecnologia. A l’avantguarda de les CleanTech

Engel Energy llança EVEON, un model d’autoconsum solar únic a Europa

Engel Energy llança EVEON, un model d’autoconsum solar únic a Europa

Cedida

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un context en què el preu de l’energia és molt volàtil i els excedents paguen cada vegada menys, com ja passa a Califòrnia, els Països Baixos o a Austràlia, no n’hi ha prou d’instal·lar una planta fotovoltaica i esperar un estalvi automàtic. Per autoconsumir i estalviar cal equipar la planta amb bateries físiques i gestionar la compravenda d’energia de la forma més eficient. Per això, Engel Energy llança la seva nova marca residencial, EVEON, amb la qual invertirà en la instal·lació de plantes fotovoltaiques de gestió intel·ligent en llars de tot Espanya. La companyia està desplegant aquest ambiciós projecte amb el suport estratègic i financer d’Ithaka, que hi invertirà fins a 100 M€ en els pròxims dos o tres anys. "Volem democratitzar l’accés a l’energia solar de les llars. Hem creat una solució innovadora de tarifa estable de llum amb què trenquem amb una de les principals barreres d’accés a l’energia fotovoltaica, el cost de la instal·lació", destaca Xavier Mas, director corporatiu d’Engel Energy.

Notícies relacionades

EVEON consisteix en una subscripció a una tarifa estable que inclou el consum de llum –amb una comercialitzadora pròpia–, la planta fotovoltaica optimitzada amb bateries –sense cap tipus d’inversió–, a més del manteniment i actualització de la planta per garantir el seu òptim funcionament i evitar la seva obsolescència. Amb aquest nou model, el client pagarà la mateixa quantitat cada mes, amb un estalvi a la factura elèctrica de fins a un 30%.

Engel Energy planeja invertir 15 M€ fins al 2026 en tecnologia per maximitzar l’eficiència de la seva xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques. En concret, la inversió de la companyia anirà destinada a un software propi de gestió intel·ligent de les instal·lacions. El desenvolupament d’aquest software propi i diferencial per a l’anàlisi de dades li permet optimitzar la gestió de l’energia solar i l’eficiència de la seva xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques, cosa que reverteix en estalvi i estabilitat a llarg termini. Mitjançant la gestió tecnològica dels recursos, la companyia pretén acompanyar el client en l’electrificació de la seva llar per reduir l’ús de combustibles fòssils mentre es maximitza l’eficiència i l’estalvi energètic. Tal com explica Xavier Mas: "Busquem acompanyar els nostres clients en la transició energètica amb un servei d’autoconsum verd que els aporta tranquil·litat, i genera estalvis de fins al 30% de la factura, gràcies a la gestió professional", apunta. Per tot això, la companyia està immersa en un pla de contractació de perfils tecnològics que suposarà un increment de la plantilla d’entre un 20 i 30%.