Portal immobiliari

Cinven adquireix Idealista per 2.900 milions d’euros

El fons compra el 70% de la plataforma a EQT, que seguirà com a coinversor amb el 18%

Cinven adquireix Idealista per 2.900 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts

Cinven Fund ha comprat la plataforma immobiliària Idealista en una operació valorada en 2.900 milions d’euros. El fons va adquirir el 70% de la companyia a EQT, l’accionista d’Idealista més gran des del 2020, que es mantindrà a la companyia com a coinversor amb el 18%. Per la seva banda, els fons gestionats per Apax i Oakley, que fins ara controlaven el 17% i l’11%, venen el seu percentatge i surten de l’accionariat. El fundador i president d’Idealista, Jesús Encinar, es mantindrà en el càrrec i conservarà la seva participació, segons un comunicat de la mateixa empresa.

L’operació està pendent de ser aprovada per la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), l’autoritat competent que autoritzarà en últim lloc la compra en les pròximes setmanes. Per portar a terme aquesta operació, Idealista ha comptat amb Morgan Stanley com a assessor financer, Dentons com a assessor legal i JBMF com a assessor fiscal.

Notícies relacionades

Encinar ho va explicar ahir en un comunicat: "Obrim un nou camí per a Idealista amb un dels fons a escala mundial més respectats amb el qual compartim plenament valors per crear empreses innovadores, líders, sostenibles i socialment responsables". El soci i conseller delegat de Cinven Iberia, Jorge Quemada, va assenyalar que una empresa de la trajectòria de la plataforma immobiliària és un cas "excepcional" per continuar sota la gestió dels que han recolzat el seu desenvolupament i la seva intenció és acompanyar l’equip "en la següent etapa que de segur reforçarà el seu lideratge als mercats i negocis en què és present".

El soci i director d’assessorament de Private Equity Europe, Bert Janssens, va apuntar que "en els últims quatre anys, Idealista ha consolidat la seva posició de lideratge als mercats espanyol i portuguès i ha reforçat la seva presència a Itàlia". "Creiem en el potencial futur d’Idealista i estem entusiasmats per continuar invertint". El portal immobiliari va facturar un 17% més el 2022, fins als 118,8 milions d’euros, però va tancar l’exercici amb pèrdues superiors als 50 milions per un "efecte comptable".