Telecomunicacions

Criteria duplica el seu pes a Telefónica fins a gairebé el 10%

El braç inversor de La Caixa iguala la participació assolida pel Govern i pel paquet virtual que gestiona l’Aràbia Saudita

Criteria duplica el seu pes a Telefónica fins a gairebé el 10%
1
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

Criteria, el braç inversor de la Fundació La Caixa, compleix el seu objectiu d’elevar la seva presència en el capital de Telefónica i duplica el seu pes fins a arribar a un 9,99% de les accions. Un increment que permetrà al hòlding comandat per Isidre Fainé igualar la participació assolida ja pel Govern a través del grup estatal SEPI i també el paquet virtual que gestiona l’Aràbia Saudita. I els plans de CriteriaCaixa passen per elevar ben aviat la seva participació fins al 10,01% i convertir-se de facto en el primer accionista del grup.

Notícies relacionades

CriteriaCaixa ha executat una adquisició en bloc d’accions representatives del 4,91% del capital de l’operadora i ha reconegut ara a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que "com a objectiu" es proposa assolir un màxim del 10,01% de les accions, mitjançant compres addicionals quan obtingui l’autorització obligatòria per a l’adquisició d’una participació indirecta en certes filials de Telefónica. "A Telefónica som un dels eixos centrals i ho continuem sent", anticipava aquesta mateixa setmana Ángel Simón, conseller delegat de Criteria, durant la seva intervenció al Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani.

En plena estratègia de reforçar la seva presència en empreses estratègiques espanyoles, CriteriaCaixa ja va elevar la seva participació l’abril passat des del 2,69% que tenia en l’operadora fins al 5% (amb l’última reducció de capital de la teleco el paquet ha elevat lleugerament el seu pes fins a prop del 5,078%).