Fiscalitat

Gaspart entra en la llista negra de grans morosos d’Hisenda

L’Agència Tributària reclama a l’empresari hoteler i expresident del Barça un deute d’un milió d’euros

Gaspart entra en la llista negra de grans morosos d’Hisenda
2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

L’empresari hoteler i expresident del FC Barcelona Joan Gaspart ha entrat en la llista de contribuents morosos que deuen a Hisenda més de 600.000 euros, amb un deute d’1.003.000 euros. També s’ha incorporat a l’última llista la firma Roig Grupo Corporativo –empresa de Francisco Roig, expresident del València i germà de Juan Roig–, amb un deute de 9,45 milions d’euros. Alhora, n’han sortit la presentadora Patricia Conde, la firma Inversiones Ruiz Mateos o el Club Esportiu Badajoz, entre altres contribuents.

Així figura en l’onzena llista de grans deutors amb Hisenda que va publicar ahir l’Agència Tributària, amb els noms d’aquells que al tancament del 2023 devien més de 600.000 euros i els seus responsables solidaris. En total, la llista inclou un conjunt de 6.084 declarants morosos (persones físiques o empreses). El nombre de contribuents a la llista ha augmentat el 0,1% respecte a la publicada el 30 de juny del 2023. El deute pendent de pagament ascendeix en aquesta ocasió a 15.273 milions d’euros, tot i que si s’eliminen duplicitats (per quantitats imputades tant al deutor principal com als responsables solidaris), l’import real se situa en 12.620 milions, el 6,9% menys que el seu homòleg en la llista publicada l’any passat.

Clubs de futbol

Tot i que han baixat lleugerament el seu deute amb Hisenda, en la nova llista es mantenen l’exjugador del Barça Malcom (707.031,42 euros), l’actriu Paz Vega (1,7 milions), l’escriptor César Vidal (2,8 milions) i els clubs de futbol de Múrcia, Salamanca o Jaén. En sentit contrari, han augmentat el seu deute alguns contribuents com el Club de Futbol Jerez, l’aeroport de Ciudad Real, la firma de joguines Toys-R-Us Iberia, Pullmantur o la firma Producciones Artísticas Lito, de l’empresari conegut al seu dia com el rei de les revetlles a Galícia.

Amb pràcticament el mateix deute (1,1 milions) es manté en la llista l’exàrbitre José María Enríquez Negreira. El contribuent Agapito García Sánchez es manté com una de les persones físiques amb més volum de deute pendent (15 milions).

Entrades i sortides

Notícies relacionades

En els mesos transcorreguts des de la publicació el juny de l’any 2023 de l’anterior llista, un total de 1.827 deutors que tenien deutes pendents el 31 desembre del 2022, i pels quals van ser publicats en la llista el 30 de juny de l’any passat, han fet ingressos d’aquests deutes per import d’un total de 187 milions d’euros.

Això ha afavorit que un total de 770 contribuents que eren en la llista de morosos publicada l’any passat ja no hi són en la nova, amb un import de 1.230 milions. En sentit contrari, s’hi han incorporat 778 persones físiques o empreses que no eren en la llista prèvia i que s’han estrenat en aquesta. En aquest cas, el seu deute suma 1.346 milions.