Apunt

Pimec i el seu club de fans

Pimec i el seu club de fans

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dimarts, Pimec va celebrar un ritu anual: l’entrega dels premis a micros, petites i mitjanes empreses. I, a més, va coincidir amb el seu primer mig segle des del naixement de l’antiga Sefes, que després es va convertir en el que avui és aquesta organització, presidida primer per Josep González –avui el responsable de la fundació– i qui va ser-ne secretari general, i després pel seu delfí, l’actual gestor d’aquesta patronal, Antoni Cañete.

Pimec ha guanyat enemics per la seva lluita contra la morositat de les grans empreses i, més recentment, pels avenços aconseguits per ser reconeguda com a agent del diàleg social, una admissió que ha enutjat la CEOE. Cañete, davant més d’un miler d’assistents al Palau Sant Jordi, va proclamar: "No volem ser més que ningú, però tampoc menys", i va reclamar "governs forts i acords" per afrontar els canvis que s’acosten, que van de la reducció de la jornada laboral al model de finançament autonòmic.

Notícies relacionades

Del costat polític, l’organització sembla que té un club de fans. O així ho va semblar per les paraules que van pronunciar des de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; fins al president en funcions, Pere Aragonès, passant pel comissari europeu en funcions, Thierry Breton, que va enaltir la tasca de Pimec en un discurs gravat. De ben segur que alguns assistents agrairien menys elogis i més iniciatives per reduir la burocràcia i la paperassa que asfixia especialment les pimes i els autònoms, però a ningú li amarguen els afalacs.

Poc abans de començar l’esdeveniment, el president del Govern, Pedro Sánchez, acusat per la dreta d’avalar aquesta patronal a través de la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va cancel·lar la seva assistència per motius familiars: la mort del seu sogre. Però no podia haver triat millor ambaixador que el ministre d’Indústria, Jordi Hereu, que es va desfer en elogis a aquesta patronal de més de 140.000 socis, com la resta d’oradors, tot i que ell encara més. "Necessitem la vostra força, la vostra capacitat de lluita... per ser el motor d’Espanya", va declarar enmig d’aplaudiments. Com si fos poc.