Negociació laboral

Cepyme xifra en 42.000 milions el cost de reduir la jornada laboral

El Govern planteja passar de les actuals 40 hores per setmana a 37,5 a partir de l’1 de gener 

La patronal es resisteix a la mesura

Cepyme xifra en 42.000 milions el cost de reduir la jornada laboral
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme) afirma que les pimes seran les més afectades per la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals –sense retallada del salari– que vol aplicar el Govern. Cepyme calcula que la reducció de jornada a 37,5 hores afectarà, en una mesura o una altra, tres de cada quatre assalariats (uns 13,5 milions de treballadors) i xifra en uns 42.400 milions d’euros els costos directes i indirectes que hauran d’encaixar els negocis per atendre aquesta exigència legal el 2025.

Notícies relacionades

Així figura en un informe d’estudis de Cepyme i que es va fer públic dilluns passat, coincidint amb la convocatòria d’una nova reunió negociadora entre el Govern, la patronal i els sindicats sobre la retallada del temps de treball. Cepyme denuncia que "la baixa productivitat, els menors recursos organitzatius i la menor presència de convenis d’empresa fan més vulnerables la pime davant la decisió de retallar la jornada a 37,5 hores".

El president de CEOE, Antonio Garamendi, va dir el dijous que "les petites empreses no podran aguantar l’estrebada de la reducció de jornada". Més del 95% dels assalariats de comerç, hostaleria, activitats immobiliàries i agroramaderia treballen més de 37,5 hores a la setmana. Les patronals CEOE i Cepyme rebutgen el plantejament que el Ministeri de Treball de Yolanda Díaz planteja per passar de l’actual jornada legal màxima de 40 hores a la setmana a 37,5 hores a al gener.

Temes:

Yolanda Díaz