Incompliment

La CE apressa Espanya i 22 països més a enviar el seu pla d’energia

La CE apressa Espanya i 22 països més a enviar el seu pla d’energia
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Espanya i 22 països més han incomplert el termini de presentació de l’actualització del Pla Nacional d’Energia i Clima (PNIEC), que haurien d’haver enviat a la Comissió Europea abans del 30 de juny, segons confirmen fonts de l’Executiu comunitari. Només quatre països –els Països Baixos, Dinamarca, Finlàndia i Suècia– han complert el seu compromís de remetre el seu full de ruta a Brussel·les en temps i forma, de manera que la Comissió Europea emplaça la resta a fer-ho "al més aviat possible", segons les mateixes fonts.

La presentació dels plans definitius és una obligació legal dels estats membre. Fonts de la Comissió Europea defensen que la seva presentació oportuna ajudarà a "desencadenar les inversions necessàries per complir els nostres objectius per al 2030 i avancen en la transició neta i en la descarbonització de la nostra indústria", a més de ser una "eina vital per garantir el subministrament d’energia segura, assequible i sostenible per a Europa".

Notícies relacionades

"Hem treballat molt per acordar objectius legislatius ambiciosos i amb base científica amb el Parlament Europeu i els estats membre. Ara és el moment que les autoritats nacionals els converteixin en plans concrets i aportin els beneficis de la transició verda als nostres ciutadans i empreses europeus. La Comissió ha estat treballant estretament en els últims mesos amb tots els estats membre i continua fent-ho per garantir que puguin presentar els seus Plans Nacionals d’Energia i Clima definitius al més aviat possible", afegeixen les mateixes fonts.

El Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) és el document que assenta les bases de la política energètica i climàtica de cada país en l’horitzó 2030, amb l’objectiu de complir la meta de reducció d’emissions plantejada per Brussel·les.