Díaz farà una última proposta a la CEOE per a un pacte o trencar

Ayuso participarà avui en un acte de Cepyme en què es llegirà un manifest contra la "ingerència" del Govern en les empreses

Díaz farà una última proposta a  la CEOE per a un pacte o trencar
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, farà un últim intent per treure la patronal CEOE del no a pactar una llei de reducció de jornada. La també ministra de Treball va avançar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que remetrà una nova proposta a sindicats i empresaris, amb la qual espera o bé que els segons comencin a fer aportacions escrites al text o bé trencar definitivament les converses i pactar únicament amb les centrals com Espanya arribarà a una jornada màxima de 37,5 hores setmanals.

Notícies relacionades

El xoc de trens entre la patronal i la ministra avança sense aparences de cap fre que ho eviti i dilluns que ve tot sembla indicar que les negociacions per reduir per llei la jornada laboral finalitzaran el seu recorregut, almenys en el diàleg social tripartit. En la reunió d’aquesta setmana, on Treball va abordar la matèria amb la patronal i els sindicats, el número 2 de Díaz va elevar el to contra els empresaris i els va acusar de "burlar-se del diàleg social" i de la "democràcia" al mirar de tornar a la pantalla de fa sis mesos i qüestionar la llei de reducció de jornada.

Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, apadrinarà un acte organitzat avui per la Confederació de Petites i Mitjanes Empreses (Cepyme), integrada a la patronal CEOE, contra "la ingerència" i "l’aprovació continuada de mesures intervencionistes" del Govern de Pedro Sánchez en perjudici de l’activitat de les empreses.