Indústria

Roca Group es reforça en aixeteria amb la compra de la italiana Idral

Roca Group es reforça en aixeteria amb la compra de la italiana Idral
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Roca Group es reforça en el negoci de l’aixeteria amb la compra de la italiana Idral, especialitzada en aixeteria temporitzada i per a espais públics i semipúblics. Amb aquesta operació, la multinacional catalana, líder mundial en disseny, producció i comercialització de productes per a l’espai de bany, fa un moviment estratègic per augmentar la complementarietat de la seva cartera i consolidar el seu potencial de creixement a Europa.

Notícies relacionades

Idral és el proveïdor líder d’aixeteria de lavabo públic a Itàlia, amb més de 50 anys d’experiència i un ampli rang de productes, incloses aixetes electròniques, temporitzades o de pedal, entre d’altres. Fins ara era propietat de les famílies Vasconi i Angiolini. El 2023, va facturar 10,3 milions d’euros. La firma està ubicada a la població de Gargallo, Novara (al Piemont), en un clúster empresarial d’aixeteria, el Cusio Valesesia, junt amb 87 empreses més. Els seus diferents tipus d’aixetes s’utilitzen en escoles, hospitals o hostaleria i solucions com el cartutx termostàtic de tancament temporitzat o aixetes amb sensor.

Roca Group va guanyar l’any passat un total de 27 milions d’euros, un 35% menys, principalment pels impactes macroeconòmics i un canvi de tendència en el consumidor, que va reduir el seu interès per reformes de la llar. La facturació va ser de 2.057 milions, un 1,7% menys. Malgrat això, l’empresa va elevar la seva inversió anual un 13%, fins als 153 milions.