El 75% dels interins en consistoris catalans aconsegueixen estabilitzar la seva plaça

CCOO reclama al Govern central donar solucions "polítiques i sindicals", no judicials, per als eventuals en frau que s’han quedat sense lloc

El 75% dels interins en consistoris catalans aconsegueixen estabilitzar la seva plaça
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al voltant del 75% dels interins que estaven empleats en algun ajuntament de Catalunya i s’han presentat als concursos extraordinaris per mirar d’estabilitzar la seva plaça ho han aconseguit. Així ho va fer públic ahir el sindicat CCOO, que junt amb les diferents administracions i de la mà també de la UGT han anat pactant les bases de les macrooposicions i així revertir les altes taxes de temporalitat que històricament han caracteritzat l’Administració.

Mentre que la Generalitat de Catalunya o l’Administració General de l’Estat han anat fent públics els seus propis balanços provisionals sobre com estan anant els processos d’estabilització, de moment no hi havia dades de l’èxit o fracàs d’aquests a les administracions municipals. Ahir, CCOO va dur a terme una roda de premsa en la qual va fer públics els resultats d’una enquesta realitzada entre els seus delegats sindicals i que inclou una part majoritària de municipis de Catalunya, concretament aquells on viu el 60% de la població.

Segons les seves dades, almenys el 75% de les 10.000 places tretes a concurs extraordinari per estabilitzar interins les ha guanyat personal que ja hi exercia funcions com a eventual, com a mínim des del 2016. Un percentatge elevat, però una mica inferior a més del 90% registrat a la Generalitat.

Una cosa que expliquen per la diferència entre les bases dissenyades a cada ajuntament, amb algun alcalde més procliu a flexibilitzar els requisits d’accés que d’altres. A més de la mobilitat d’interins més gran entre consistoris. "El percentatge de persones que no s’han estabilitzat a l’administració local és ínfim", va insistir el portaveu de CCOO de Catalunya, Manel Pulido.

A la ciutat de Barcelona, on per població i dimensions es concentra el més gran nombre de places tretes a concurs, se n’han adjudicat ja 1.597 via concurs de mèrits i estan pendents de resoldre’n 627 més via concurs oposició.

Notícies relacionades

El Govern, pendent del TJUE

Si bé la gran majoria d’interins estan aconseguint estabilitzar-se, hi ha una minoria que no i confia en la justícia per arreglar el seu cas. "Hem de donar solucions polítiques i sindicals, no jurídiques", va replicar el portaveu de Funció Pública de CCOO de Catalunya, que, com tots els implicats, espera notícies del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).