La UE comença a aplicar aranzels als cotxes elèctrics xinesos

Brussel·les conclou després de mesos d’investigació que els vehicles importats del país asiàtic van rebre "subvencions deslleials"

La UE comença a aplicar aranzels als cotxes elèctrics xinesos
1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La pujada d’aranzels provisionals als cotxes elèctrics procedents de la Xina ja és una realitat. Nou mesos després de l’inici de la investigació antisubvencions contra el sector, la UE ha conclòs que la cadena de valor dels vehicles elèctrics xinesos es beneficia de "subvencions deslleials" que estan causant "una amenaça de perjudici econòmic" als productors europeus. La conseqüència, tal com va avançar a mitjans de juny la Comissió Europea, és la imposició d’aranzels a la importació del 17,4% al fabricant BYD, del 19,9% a Geely i del 37,6% a SAIC.

Notícies relacionades

Altres productors xinesos que han cooperat en la investigació seran objecte d’un aranzel del 20,8%, mentre que a les empreses que no han cooperat se’ls aplicarà el percentatge més alt, del 37,6%. La decisió no inclou un percentatge concret per a Tesla, que ha sol·licitat que s’examini a part, i que serà calculat de forma individual en la fase definitiva de la investigació. Respecte a la decisió anunciada a mitjans de juny, els percentatges s’han ajustat lleugerament a la baixa després de tenir en compte les observacions sobre l’exactitud dels càlculs presentats per les parts interessades. El recàrrec se sumarà al 10% d’aranzel normal que ja s’aplica a la UE als cotxes importats.

"Aquests aranzels provisionals es basen en fets obtinguts en el curs de la nostra investigació i els nostres contactes amb les empreses i les parts interessades", va dir el responsable de Comerç europeu Valdis Dombrovskis.