Relleu de la cúpula

El Govern preveu anunciar dijous un acord sobre el Banc d’Espanya

Cuerpo es reserva espai a la seva agenda per comparèixer si hi ha pacte amb el PP

El Govern preveu anunciar dijous  un acord sobre  el Banc d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Govern espera poder anunciar aquest dijous un acord amb el PP per a la renovació de la cúpula del Banc d’Espanya (càrrecs de governador i subgovernador). Per això, el Govern ha sol·licitat al Congrés obrir la possibilitat de convocar el mateix dijous una reunió de la Comissió d’Economia –que no estava prevista a l’agenda d’aquesta setmana-, tal com va avançar El Confidencial i va confirmar EL PERIÓDICO de fonts de l’Executiu. Fonts del Grup Socialista, però, no tenien constància fins i tot d’aquesta possible convocatòria ahir a la tarda, informa Miguel Ángel Rodríguez.

L’acord amb el PP per als relleus al Banc d’Espanya sembla estar a punt de culminar –tot i que encara no és definitiu– i per això es preveu la compareixença del ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, dijous al Congrés, si bé el Govern encara manté la cautela. Ahir, en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, el mateix ministre d’Economia ja havia confirmat que estaven en marxa les converses amb el PP per acordar la renovació dels càrrecs al Banc d’Espanya, tal com havia avançat EL PERIÓDICO. L’objectiu és que la persona que ocupi el càrrec de governador o governadora ja l’assumeixi abans del 18 de juliol, quan es reuneix l’òrgan de govern del Banc Central Europeu (BCE). "A mi m’agradaria que hi fos ja per a aquesta data i en això estem treballant", va dir el ministre, sense fer menció a la possible convocatòria de la Comissió d’Economia de dijous vinent.

Notícies relacionades

Regla no escrita

Hi ha una espècie de regla no escrita per la qual el Govern proposa un nom per al càrrec de governador que sigui assumible per al principal partit de l’oposició, mentre aquest actua de forma recíproca per al càrrec de subgovernador. "Esperem que aviat tinguem ja el nou equip del Banc d’Espanya", va manifestar el ministre en l’esmorzar informatiu. L’expressió permetia interpretar que, tot i que el mandat de la subgovernadora Delgado no venç fins a l’11 de setembre, un possible acord amb el PP en els pròxims dies podria incloure ja els noms dels dos primers càrrecs de regulador bancari.