Transició ecològica

Sánchez anuncia ajudes per agilitzar el ‘boom’ renovable

El Govern ultima quatre programes dotats amb 2.300 milions de fons europeus

Sánchez anuncia ajudes per agilitzar el ‘boom’ renovable
1
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

El Govern ultima la posada en marxa de quatre programes d’ajudes milionàries de cara a impulsar la transició ecològica. El president del Govern, Pedro Sánchez, va aprofitar ahir la seva intervenció al Congrés de Diputats per presentar les grans línies del Pla de regeneració democràtica per anunciar la imminent activació de quatre programes d’ajudes dotats amb 2.300 milions d’euros de fons europeus per a projectes vinculats al desplegament d’energies renovables i d’hidrogen verd.

L’Executiu prepara l’activació de programes amb fons europeus procedents del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) per accelerar la transició ecològica, que estaran gestionats per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi Energètic (IDAE), adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica. "Els pròxims dies, el Govern impulsarà quatre nous programes dotats amb més de 2.300 milions d’euros per accelerar la transició energètica en àmbits com l’hidrogen verd, la cadena de valor de les energies renovables, un nou impuls a les comunitats energètiques i un nou programa de suport a les renovables en l’agricultura, les infraestructures i els barris i pobles", va assenyalar Sánchez.

El Govern també posarà en marxa la convocatòria per al repartiment d’ajudes per 1.200 milions per als projectes de producció i consum d’hidrogen renovable en clústers o valls d’hidrogen verd (que fa servir una electricitat que procedeix de les energies renovables).

Pols industrials

Notícies relacionades

Grups energètics i industrials planegen desenes de projectes de producció d’hidrogen renovable, s’han articulat megaprojectes en forma de valls d’hidrogen per generar-lo i amb pols industrial per consumir-lo a diverses comunitats autònomes. L’Executiu de coalició ja ha encarrilat el boom de l’hidrogen renovable amb altres programes d’ajuda amb fons europeus per 1.324 milions més ja executats.

En paral·lel, l’IDAE també impulsarà el programa d’ajudes per a projectes de la cadena de valor renovable amb 750 milions d’euros per promoure a Espanya una nova indústria d’equips i components d’energies renovables, així com per desenvolupar noves capacitats tecnològiques i industrials en energia solar, eòlica, bombes de calor, bateries per a usos energètics i electrolitzadors per a hidrogen renovable.