Bankinter titlla l’opa del BBVA sobre el Sabadell d’"oportunitat per als altres"

Bankinter titlla l’opa del BBVA sobre el Sabadell d’"oportunitat per als altres"
1
Es llegeix en minuts

Com una oportunitat. Així veu Gloria Ortiz, consellera delegada de Bankinter, l’opa del BBVA sobre el Sabadell. "Totes les operacions corporatives suposen una oportunitat per a la resta de bancs que són al mercat". Així es va pronunciar Ortiz en la presentació de resultats del primer semestre de Bankinter.

No obstant, Ortiz va recordar que aquestes oportunitats "arriben quan passa", assenyalant que no s’estan produint tancaments de sucursals i que el BBVA i el Sabadell "estan competint en el mercat". Sobre els efectes de l’opa i a posteriori la concentració de la banca a Espanya, la consellera delegada de Bankinter va explicar que no creu que "necessàriament la reducció d’entitats tingui a veure la competència". Així, va afegir que a Irlanda, mercat en el qual opera a través d’Avantcard, hi ha tres bancs i "per al nombre d’habitants que hi ha és una quota bastant ressenyable". La competència, va destacar Ortiz, "té a veure amb la gana dels competidors", aprofitant per llançar un missatge al mercat: "Volem continuar creixent i serem allà, competint".

Resultats

Notícies relacionades

Bankinter va obtenir un benefici net de 474,5 milions d’euros en el primer semestre del 2024, una xifra que suposa l’increment del 13,3% més respecte a l’any anterior gràcies a l’augment de quota de mercat en tots els negocis i geografies. El seu benefici abans d’impostos se situa en els 715,4 milions d’euros, un 14,4% més que la mateixa xifra al tancament de juny del 2023. L’entitat mostra al tancament del semestre xifres positives en tots els epígrafs del balanç i destaca en inversió creditícia i recursos de clients.

Les accions de l’entitat taronja van pujar ahir un 4% després de la presentació dels seus comptes fins al juny i lideraven els avenços en l’Ibex 35. Des de començament d’any els seus títols pugen un 44,73%.