Estudi

El sector nàutic català suma 500 empreses i dona feina a 4.000 persones

El sector nàutic català suma 500 empreses i dona feina a 4.000 persones

INSTITUT DE NÀUTICA

1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

El projecte per millorar la competitivitat de la indústria nàutica a Catalunya fomentant la seva descarbonització, que impulsen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, ja compta amb la informació de base per posar-se a treballar. Un estudi encarregat en el marc d’aquesta iniciativa indica que el sector compta amb unes 500 empreses, que facturen 1.028 milions d’euros anuals i donen feina a unes 4.000 persones.

Notícies relacionades

Les Administracions treballen de forma conjunta agrupades en la Fundació Barcelona Capital Nàutica, que impulsa el projecte de descarbonització d’embarcacions d’esbarjo com a llegat en el marc de la celebració de la Copa Amèrica de vela. L’estudi, encarregat a la consultora Cluster Development, identifica que gairebé el 50% de la facturació és fruit de l’activitat industrial de drassanes de renovació i reparació d’embarcacions i varadors (271 milions d’euros), de drassanes de nova construcció (90 milions) i indústria auxiliar (96 milions).

Per a la seva transformació, la indústria afronta com a reptes l’ús de nous materials i tecnologies, la reducció de les emissions i de l’impacte durant la vida útil de les embarcacions.

Temes:

Barcelona