Josep Maria Recasens, elegit nou president de la patronal Anfac

Josep Maria Recasens, elegit nou president de la patronal Anfac
1
Es llegeix en minuts
Pablo Constantino X. P.

La patronal de l’automòbil a Espanya ja té nou president. Es tracta de Josep Maria Recasens, actual president de Renault al nostre país i responsable d’estratègia del Grup Renault a escala mundial.

El directiu català, que anteriorment havia sigut responsable d’estratègia a Seat juntament amb Luca de Meo, va ser nomenat ahir com a nou president de l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) després de la junta directiva celebrada a Madrid.

Notícies relacionades

Recasens reemplaçarà el britànic Wayne Griffiths (president de Seat-Cupra) que ha ocupat el càrrec els dos últims anys. Griffiths va presentar la dimissió fa poc més d’un mes al comprovar la "inacció del Govern" a l’hora d’apostar per l’electrificació. El directiu de Seat va marxar molest i va ser recolzat per tot el sector. Des de la Moncloa es van mostrar incòmodes amb la marxa de Griffiths, no van entendre que critiqués el Govern perquè no havien fet res. Precisament per això. Res. Les mesures que es van adoptar d’ampliar el pla Moves III no són més que cortines de fum que el nou president haurà de travessar.

Griffiths ja ha parlat amb Recasens. El president de la marca espanyola ha deixat el tema de la relació amb el Govern "encarrilat i preparat per empènyer la pilota".