Mercat immobiliari

Els experts defensen abordar la vivenda amb visió metropolitana

Els API obren un debat amb representants de diferents àmbits per trobar solucions a l’accessibilitat habitacional

Els experts defensen abordar la vivenda amb visió metropolitana

BLANCA BLAY / ACN

1
Es llegeix en minuts

Vivenda i Barcelona. A aquest binomi dediquen els agents de la propietat immobiliària un debat amb la participació d’experts de tots els àmbits, des de l’econòmic al social, mentre emergeix la necessitat que la qüestió s’abordi, no des de les polítiques de cada municipi, sinó des de la perspectiva metropolitana.

Aquest cicle d’entrevistes sota l’epígraf Taula d’Opinió dels Professionals de Barcelona (TOP BCN), organitzat pel Col·legi d’Agents de la Propietat Inmobiliària de Barcelona, el presenten Gerard Duelo, president del Consell General d’APIs d’Espanya i del Col·legi d’Agents de la Propietat Inmobiliària de Barcelona, així com Vicente Hernández Reche, president de l’Associació Nacional d’Agents Immobiliaris d’Espanya (ANAI-API Espanya), i de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC).

Per comptar amb una perspectiva al més àmplia possible s’han realitzat entrevistes, entre altres, a la consellera delegada de Savills Barcelona, Anna Gener; al president de Pimec, Antoni Cañete; a la presidenta de la Fundació Hàbitat 3, Carme Trilla; i a l’economista Gonzalo Bernardos.

Notícies relacionades

Transport públic

Trilla, una de les principals expertes en la matèria, defensa que "la política urbana i d’habitatge s’haurà d’abordar des de l’òptica de l’àrea metropolitana". I això requereix una bona xarxa de transport públic. Trilla també critica la política municipal de sòl centrada en els que estan empadronats i aposta per un sistema amb un registre d’habitatge protegit únic.