Mercats

Puig s’estrena en l’Ibex amb una pujada del 3%, fins a 26,80 euros

Les accions de la multinacional catalana acumulaven una alça del 6,12% des de la seva sortida a borsa, el 3 de maig, fins divendres passat

Puig s’estrena en l’Ibex amb una pujada del 3%, fins a 26,80 euros
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 3 de maig passat es va estrenar a la borsa la multinacional catalana de la moda, fragàncies i cosmètica Puig. Ahir es va estrenar en l’Ibex, el principal índex borsari espanyol, integrat per les companyies amb més capitalització, amb un valor superior als 14.600 milions, dels quals uns 4.700 milions són els que fluctuen a la borsa. Des que el president i conseller delegat del grup, Marc Puig, va tocar la campana el primer dia al mercat, els títols acumulaven una alça del 6,12%, després de tancar divendres a 26 euros. Els títols de la companyia van acabar la seva primera sessió en l’Ibex amb una alça del 3,08%, fins als 26,80 euros, després de fluctuar entre els 26,07 i els 27,21 euros.

En la tercera generació, la dels nets de qui va fundar aquest imperi empresarial fa 110 anys, Antonio Puig Castelló, l’empresa s’ha convertit en una de les referències del món empresarial. L’any passat, va arribar a unes vendes de 4.300 milions d’euros i un benefici net de 465 milions, cosa que va suposar creixements del 19% i del 16%, respectivament, en relació amb l’any passat.

El món de la moda

Notícies relacionades

En els últims anys, el grup ha crescut amb noves compres internacionals que l’han elevat en les classificacions del negoci i aproximat al món de la moda. Després de comprar Jean Paul Gaultier el 2001, va adquirir firmes de perfumeria com L’Artisan Parfumeur, Penhaligon’s o Byredo. I en moda, Dries Van Noten. I l’operació més gran de la història de l’empresa: l’adquisició de la firma de cosmètica Charlotte Tilbury el 2020 per més de 1.000 milions de dòlars.

Tot i que cotitza al mercat, els Puig continuen tenint el control absolut del grup amb el 92,5% dels drets de vot, molt per sobre del 71% del capital, a l’emetre accions A, amb cinc vegades més drets polítics en mans de la família, i B.

Temes:

Moda Espanyol