Energia

Naturgy manté el benefici en nivells màxims, amb 1.043 milions fins al juny

L’empresa gasista i elèctrica accelera un pla estratègic per al període 2025-2030

La companyia pretén accelerar les inversions fins als 2.600 milions en el conjunt de l’any

Naturgy manté el benefici en nivells màxims, amb 1.043 milions fins al juny
2
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

Naturgy manté els seus beneficis en nivells de rècord i accelera cap a un altre any de resultats històrics. La gasista més gran i tercera elèctrica espanyola va aconseguir un benefici net de 1.043 milions d’euros el primer semestre de l’any, pràcticament empatant amb els guanys extraordinaris del mateix període de l’any passat (1.045 milions), malgrat moure’s ara en "un escenari més competitiu marcat per un acusat descens global dels preus energètics".

La companyia va arribar a un resultat brut d’explotació (ebitda) de 2.846 milions entre el gener i el juny, també igualant els registres de fa un any (amb 2.849 milions), i remarca l’aportació equilibrada, pràcticament a parts iguals, dels seus negocis regulats (les xarxes de gas i electricitat) i les seves activitats liberalitzades (plantes de generació convencional i les renovables i també el negoci de comercialització).

Caiguda d’ingressos

Els ingressos de la companyia sí que es ressenten en el semestre, amb una caiguda del 24,7% de la facturació, fins als 9.071 milions d’euros.

Amb l’empenta dels comptes a mitjans d’any, Naturgy ha millorat les seves previsions per al conjunt del 2024. La noves perspectives desborden l’actual consens dels analistes i anticipen un ebitda per sobre dels 5.300 milions d’euros i un benefici que superarà els 1.800 milions, de manera que el grup es quedaria lleugerament per sota dels comptes rècord de l’any passat (amb un ebitda anual de 5.475 milions i un benefici net de 1.986 milions el 2023). La companyia també pretén accelerar les inversions fins als 2.600 milions en el conjunt de l’any, bolcant-se especialment en nova capacitat renovable a Espanya, Austràlia i els Estats Units, i a reforçar les seves xarxes elèctriques i de gas.

"Els resultats en el tancament del primer semestre de l’any il·lustren la capacitat de Naturgy per adaptar-se a un escenari energètic cada vegada més competitiu. A més, les nostres previsions actuals per a l’exercici 2024 confirmen uns resultats millors del que s’esperava i un compromís ferm per continuar avançant en la nostra transformació", va apuntar el president de Naturgy, Francisco Reynés.

Notícies relacionades

La direcció de Naturgy prepara un nou full de ruta per créixer, reforçar la seva rendibilitat i impulsar la seva transformació després de l’intent fallit de donar entrada al grup energètic emiratià Taqa com a nou gran accionista amb una opa conjunta amb Criteria, el braç inversor de la Fundació La Caixa i principal soci de l’energètica amb un 26,7%.

Naturgy treballa per tenir llest abans de final d’any un nou pla estratègic per al període 2025-2030. "L’objectiu és definir un full de ruta que sigui ambiciós i atractiu per a tots els stakeholders, amb una visió de creixement que continua la transformació empresa pel grup, i que creï valor per a tots els accionistes", remarquen des de Naturgy.

Temes:

Compromís