Endesa redueix els guanysun 9%, però confirma la meta del 2024

Endesa redueix  els guanysun 9%, però confirma la meta del 2024
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Endesa va registrar un benefici net de 800 milions d’euros el primer semestre d’aquest any. Es tracta d’un 9% menys respecte als guanys que va obtenir la companyia en el mateix període de l’exercici passat. I la raó és la caiguda dels preus del gas i molt especialment de l’electricitat durant la primera meitat de l’any, que van reduir els marges i van provocar una fuga de clients.

Això va acabar fent que l’energètica, propietat en un 70% de la companyia semipública italiana Enel, reduís els seus nivells de vendes d’electricitat un 3% i el seu volum de clients un 2,2%, fins a un total de 10,3 milions, en part per la fuga cap a "petites elèctriques" i cap a "la tarifa regulada", coneguda com a PVPC, que ha sigut "la més barata", en paraules del conseller delegat, José Bogas.

"A això se suma l’agressiva activitat de les companyies petroleres que ofereixen descomptes conjunts de carburants i electricitat", va continuar Bogas. Després que se li preguntés directament per Repsol, Bogas va afirmar que la companyia que dirigeix Josu Jon Imaz "ho està fent bé", però la va acusar d’"aprofitar-se de la seva posició de domini" en el mercat petroler "per subsidiar l’electricitat a través de descomptes en combustibles fòssils".

Notícies relacionades

Noves estratègies

Per fer front a tota aquesta competència, Endesa està immersa a promoure noves estratègies comercials dirigides a estabilitzar la seva cartera d’usuaris de cara a la segona part de l’any "amb clients de més valor afegit", mentre preveu una pujada dels preus cap a una mitjana de 80 euros per megawatt l’hora (MWh). El cert és que les expectatives de l’empresa entorn dels grans números són bones. Manté el seu objectiu de tancar el 2024 amb uns guanys nets d’entre 1.600 i 1.700 milions d’euros i un benefici brut d’explotació (ebitda) de 4.900 i 5.200 milions.

Temes:

Repsol Endesa