Repsol puja el 14,5% el benefici malgrat els marges inferiors

La petrolera guanya 1.626 milions d’euros en els sis primers mesos de l’any i anuncia una nova recompra d’accions pròpies

Repsol puja el 14,5% el benefici malgrat els marges inferiors

Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Repsol va obtenir un benefici net de 1.626 milions d’euros entre el gener i el juny, un 14,5% més que en el mateix període de l’any anterior, segons va informar la petrolera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). No obstant, el benefici net ajustat, que mesura específicament la marxa dels negocis, va ascendir a 2.126 milions, un 21,8% menys, en un context de preus del gas molt més baixos que fa dos anys i amb uns marges de refinament inferiors.

El deute net del grup es va situar en el segon trimestre en 4.595 milions, 694 milions superior al tancament del primer trimestre del 2024, degut principalment al programa de recompra d’accions i a nous contractes d’arrendaments. La ràtio de palanquejament al tancament del segon trimestre es va situar en 13,8%, que compara amb 11,5% al tancament del primer trimestre del 2024. No obstant, la liquiditat de la petrolera se situa en 9.669 milions (incloses les línies de crèdit compromeses no disposades), cosa que suposa 3,09 vegades els venciments de deute brut a curt termini.

La petrolera va anunciar ahir una nova recompra i amortització d’accions per 20 milions en la segona meitat de l’any, després d’una primera reducció de capital el 12 de juliol, quan va amortitzar 40 milions d’accions pròpies.

Notícies relacionades

Remuneració a l’accionista

Repsol presumeix d’haver incrementat la remuneració a l’accionista al voltant del 30% respecte a la que va obtenir l’any anterior, en línia amb el seu objectiu de 1.095 milions. En total, Repsol preveu destinar 4.600 milions a dividend en efectiu fins al 2027, al qual es pot sumar la recompra i amortitzacions d’accions per un valor de fins a 5.400 milions, per arribar a un rang de distribució als accionistes d’entre el 25% i el 35% del flux de caixa operatiu del període.

Temes:

Sumar Repsol