Un agent digitalitzador resol dubtes sobre el ‘Kit Consulting’: la guia per a sol•licitar-ho

Aquesta subvenció té com a objectiu ajudar les pimes a crear una identitat digital a través de diferents serveis d'assessorament

Aquesta ajuda, anunciada al maig pel govern, ha estat sol·licitada ja per 2000 empreses

Más de 2.000 empresas ya han solicitado el Kit Consulting

Más de 2.000 empresas ya han solicitado el Kit Consulting / Shutterstock

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

El govern ha posat en marxa el ‘Kit Consulting’, 300 milions d'euros per a ajudar empreses de 10 a 250 treballadors a crear una identitat digital a través de diferents serveis d'assessorament. Una subvenció complementària al ‘Kit Digital’ que, a més, té en compte temes com la Intel·ligència Artificial (IA), la ciberseguretat o el ‘big data’, entre altres.

Segons Red.es, organisme del Ministeri de Transformació Digital i Funció Pública que s'encarrega de gestionar aquestes subvencions, ja s'han rebut més de 2.000 sol·licituds per a accedir a aquesta ajuda i l'objectiu és arribar a unes 15.000. “És una oportunitat que ofereix la possibilitat de fer una anàlisi d'aspectes clau de la teva empresa amb consultors experts i a cost zero per a l'empresari”, explica Mario Colomer, CEO de Neorg, una agència de comunicació que compta amb el títol d'agent digitalitzador i que ha gestionat també el ‘Kit Digital’ de diferents empreses.

Com es demana el ‘Kit Consulting’?

La sol·licitud de l'ajuda pot resultar complexa, però és l'agent digitalitzador qui s'encarrega de fer-la. Abans de demanar aquesta subvenció, les empreses han de complir amb una sèrie de requisits disponibles a les bases reguladores de la convocatòria que es poden trobar a Red.es. Alguns d'aquests requisits són tenir domicili fiscal a Espanya, tenir consideració de pime o no tenir cap prohibició de la Llei General de Subvencions, entre altres.

105928570

El segon pas és conèixer a quin segment pertany l'empresa.

  • L'A, de 10 a menys de 50 treballadors.

  • El B, entre 50 i menys de 100.

  • El C, entre 100 i menys de 250 treballadors.

“És ideal tenir el certificat de plantilla mitjana dels últims 365 dies emès per la TGSS i els autònoms societaris”, apunta el CEO de Neorg. Una vegada s'han realitzat aquests dos passos es pot procedir a realitzar la sol·licitud des de la seu electrònica de Red.es. “Allà es pot trobar una guia per a emplenar la sol·licitud i és important disposar de certificat digital del representant o els representants de l'empresa amb poder suficient per a signar-la”, assegura el CEO de Neorg.

Com funciona el bo d'assessorament digital?

Cada segment compta amb una quantitat assignada que es denomina bo d'assessorament digital. El segment A disposa d'un màxim de 12.000 euros, el B de fins a 18.000 euros i el C de fins a 24.000 euros. Cadascun dels serveis d'assessorament té un cost de 6.000 euros. Per tant, el primer pot accedir a dos, el segon a tres i el tercer a quatre.

Una vegada concedit el bo, el beneficiari pot gastar-lo en la solució o solucions que consideri més oportunes. “El beneficiari tria l'assessor, se signen els acords en funció de les solucions triades i es comença a treballar. L'import el rep directament l'assessor digital, però el beneficiari es pot abonar l'IVA de la factura”, afegeix Colomer.

Els serveis de digitalització del ‘Kit Consulting’

El ‘Kit Consulting’ és una manera d'avançar en la transformació digital de les empreses. En aquest sentit, aquesta subvenció ofereix assessorament en diferents àrees:

  1. Servei d'Assessorament en Anàlisi de Dades (bàsic i avançat)
  2. Servei d'Assessorament en IA
  3. Servei d'Assessorament en vendes digitals
  4. Servei d'Assessorament en Processos de Negoci o Processos de Producció
  5. Servei d'Assessorament en Estratègia i Rendiment de Negoci
  6. Servei d'Assessorament en Ciberseguretat (bàsic, avançat i de preparació per a la certificació)
  7. Servei d'Assessorament 360 en Transformació Digital

Es pot sol·licitar el ‘Kit Digital’ després del ‘Kit Consulting’?

El CEO de Neorg assegura que es tractaria del pas natural, encara que per a poder fer-ho no s'ha d'haver consumit ja la primera de les ajudes. El ‘Kit Digital’, a pesar que va començar a funcionar abans que el ‘Kit Consulting’, és la materialització del segon. “Tal com jo ho veig, hauria estat preferible invertir l'ordre de les iniciatives. En tot cas, és una sort que qualsevol empresa de 10 treballadors es pugui acollir a aquesta iniciativa de manera gratuïta”, apunta Colomer.

El ‘Kit Digital’ està destinat a serveis i productes, mentre que el ‘Kit Consulting’ és assessoria pura i dura. “Són subvencions totalment compatibles i a fons perdut. Per tant, és una oportunitat única per a millorar la competitivitat”, explica el CEO de Neorg.

Més de 2.000 empresas ja han sol·litat el Kit Consulting /

Shutterstock

La digitalització millora els resultats de les empreses catalanes

El ‘Kit Digital’ va ser una de les mesures contemplades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol. Al tancament de l'any 2023, Red.es havia gestionat ja més de 300.000 ajudes que han servit per a ajudar petites i mitjanes empreses a desenvolupar una estratègia digital.

“Hem gestionat un centenar de projectes del ‘Kit Digital’ amb èxit des de la implementació d'aquest. L'experiència és molt positiva per a tots i cadascun dels nostres clients. El nostre enfocament és buscar solucions tangibles i concretes que permetin treure el màxim rèdit la subvenció en tots els casos”, apunta Colomer.