Gran consum

El Corte Inglés fitxa un conseller delegat després de dos anys de buit en el càrrec

La companyia confia a Gastón Bottazzini la direcció del pla estratègic 2025-2030

El nuevo consejero delegado de El Corte Inglés, Gastón Botazzini, de pie detrás de Marta Álvarez

El nuevo consejero delegado de El Corte Inglés, Gastón Botazzini, de pie detrás de Marta Álvarez / El Corte Inglés

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

El Corte Inglés prepara un nou pla estratègic que estructuri i guiï les actuacions de la companyia entre el 2025 i el 2030. L’objectiu de la tercera distribuïdora de productes de gran consum més gran del país és "continuar avançant pel camí del creixement". Així ho va avançar ahir la mateixa companyia, que sembla que esperarà a final d’any per donar-ne més detalls. El que sí que va fer públic ja és difondre qui ha elegit per estar als comandaments de la màquina durant aquest període. La presidenta d’El Corte Inglés, Marta Álvarez, va proposar en la junta general d’accionistes nomenar Gastón Bottazzini nou conseller delegat de la companyia.

La convocatòria de la reunió deia que es congregava els socis de l’empresa per, entre altres gestions rutinàries, aprovar els comptes del 2023, ratificar les operacions de compravenda portades a terme per aquests grans magatzems al llarg de l’any i nomenar, reelegir o cessar els membres del consell d’administració.

I allà la primera sorpresa. La trobada va servir per proposar formalment el nomenament d’un nou conseller delegat, després de dos anys sense que ningú ocupés el càrrec. L’elegit és Gastón Bottazzini, un directiu argentí que Álvarez va fitxar –segons El Confidencial– com a assessor personal de la presidència i de la comissió delegada, a principis d’aquest any. Botazzini havia sigut fins aleshores conseller delegat de Falabella, un grup de distribució semblant a El Corte Inglés, però amb seu a Santiago de Xile (Xile) i presència a l’Argentina, Colòmbia i el Perú, a més del seu país d’origen. Abans havia sigut soci a McKinsey & Company.

"Bottazzini és un reforç clau per al nostre creixement i per abordar el pla estratègic que l’impulsarà", va justificar Álvarez. "La seva experiència se suma a la capacitat de la comissió executiva delegada per aconseguir un grup cada vegada més sòlid", va afegir.

Fortalesa financera

Notícies relacionades

D’aquesta manera, El Corte Inglés recupera una estructura organitzativa una mica més convencional, després de la sortida de Víctor del Pozo com a conseller delegat fa dos anys i després de portar aquests dos exercicis sense que ningú ocupés el càrrec. Marta Álvarez exercia les seves funcions com a presidenta executiva. A partir d’ara, Bottazzini reportarà a la comissió executiva delegada, l’òrgan que presideix la mateixa Álvarez i que integren José Ramón de Hoces (el conseller secretari), Javier Rodríguez-Arias, i sis consellers més, entre els quals figura, també, la germana de Marta Álvarez, Cristina Álvarez.

Bottazzini aterra a la companyia en un moment molt dolç per a aquesta. Com bé va repassar Álvarez ahir, El Corte Inglés va vendre el 2023 un 5,4% més que l’any previ fins a situar el seu volum de negoci en els 16.300 milions d’euros i va millorar el seu benefici net recurrent un 73,7% fins a vorejar els 360 milions d’euros. El benefici net es va situar en els 480 milions d’euros.