Next Generation

Espanya rep 9.900 milions del quart pagament de fons de la UE

Brussel·les manté congelats uns 158 milions d’euros per incomplir un programa per a la digitalització de les pimes

Espanya rep 9.900 milions del quart pagament de fons de la UE
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea va desemborsar ahir a Espanya 9.900 milions d’euros en subvencions del quart pagament del pla de recuperació i resiliència. Això és pràcticament la totalitat del tram, a falta dels 158 milions que manté congelats per l’incompliment d’una de les fites.

Es tracta de l’incompliment de l’objectiu 201 del pla de recuperació, relacionat amb la inversió de 90 milions d’euros en el marc del programa Agents del Canvi per a la digitalització de pimes. El Govern assegura que no hi ha hagut prou demanda, és a dir, que no hi ha hagut massa empreses que s’hagin adherit al pla.

Malgrat el seu argument, l’Executiu disposa ara d’un termini de sis mesos per donar compliment a aquest objectiu relacionat amb una millora de la digitalització de les pimes. D’aquesta manera, accediria al finançament total del quart tram del pla. Si no ho fa, podria perdre els 158 milions afectats.

Notícies relacionades

Termini de sis mesos

Brussel·les ja va fer la seva valoració positiva preliminar a favor del quart pagament, però amb l’excepció que afecta la digitalització de les pimes. Per això proposava restar una quantitat dels 10.000 milions sol·licitats i donar un termini de sis mesos a l’Executiu espanyol perquè repari aquesta deficiència i pugui cobrar més tard la part suspesa (al desembre, com a molt tard).

Temes:

Govern Espanyol