El pacte per reformar la jubilació parcial i l’activa, més a prop

La Seguretat Social permetrà avançar tres anys en comptes de dos el retir parcial, però exigirà tenir 36 anys i mig cotitzats

El pacte per reformar la jubilació parcial i l’activa, més a prop
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions acaricia un acord amb la patronal i els sindicats per reformar la jubilació parcial i l’activa, entre d’altres. El departament dirigit per Elma Saiz va mantenir ahir una reunió de més de quatre hores en la qual "va acostar considerablement posicions". No obstant, les converses encara hauran de continuar i la nit es preveia llarga per als negociadors del diàleg social.

La Seguretat Social va plantejar poder avançar fins a tres anys el retir parcial (ara en són dos), a canvi d’exigir tenir més anys cotitzats. Concretament ara demana 36 anys i mig cotitzats, si bé aquesta xifra encara l’estan negociant els sindicats per rebaixar-la més. "Els membres de la taula han acordat revisar algunes redaccions i mantenir contacte en les pròximes hores amb l’objectiu d’aconseguir un consens", va fer públic el ministeri en un comunicat.

Notícies relacionades

"Continuem treballant"

"Si resolem algunes qüestions, en 24 o 48 hores podríem estar parlant d’un principi d’acord", va declarar la secretària de política institucional, Cristina Estévez. "Quedem a l’espera d’una proposta íntegra per analitzar internament. Continuem treballant", van afirmar fonts oficials de la CEOE. En les últimes propostes, l’Executiu s’ha anat movent per atraure els empresaris, que han rebaixat les seves crítiques a les primeres propostes i veuen ara factible l’acord.