ACS nomena Fainé vicepresident amb l’entrada de Criteria a la constructora

La designació té lloc després que al maig CriteriaCaixa comprés el 9,4% de les accions de la constructora per 983 milions

ACS nomena Fainé vicepresident amb l’entrada de Criteria a la constructora
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El consell d’administració d’ACS va nomenar ahir el president de Criteria, Isidre Fainé, vicepresident de la companyia i del consell d’administració, va informar l’empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Al maig, CriteriaCaixa, el hòlding inversor de la Fundació Bancària La Caixa, va comprar el 9,4% de les accions de la constructora per 983 milions d’euros.

Després de l’operació, Criteria s’ha convertit en el segon accionista d’ACS per darrere del president, Florentino Pérez (13,54%). L’entrada de Criteria a ACS va tenir lloc tot just una setmana després que CriteriaCaixa passés a ser el primer accionista de la immobiliària Colonial, amb el 17%. L’arribada de Criteria a l’accionariat d’ACS es va produir tot just unes setmanes després de la presentació del seu nou pla estratègic.

Notícies relacionades

L’empresa liderada per Juan Santamaría ha traçat una estratègia per arribar als 1.000 milions en beneficis el 2026, elevant els seus ingressos en un 9% a l’any durant els pròxims dos exercicis. Les noves "prioritats" d’ACS seran la generació d’efectiu i flux de caixa i augmentar el seu repartiment de dividend fins als 2.000 milions. El braç inversor de La Caixa va destacar ACS com una empresa "líder en un sector atractiu, amb capacitat de creixement i generació de valor." Entre altres aspectes, va valorar l’"alt nivell de diversificació geogràfica" de la companyia, "integrada per companyies líders en el desenvolupament, enginyeria, construcció i operació de projectes d’infraestructures essencials", la seva "nova estructura i focus en nous sectors en creixement, com la tecnologia i digitalització, la transició energètica, la mobilitat sostenible i els minerals crítics" i la "política de retribució a l’accionista, amb un dividend creixent".

El hòlding porta un ritme accelerat des del desembarcament de l’expresident d’Agbar, Àngel Simón, com a conseller delegat al gener. La companyia a més ha dissenyat un nou pla estratègic en què preveu elevar dels 27.000 milions actuals a 40.000 milions el valor dels seus actius el 2030.