Criteria tanca un préstec de 1.650 milions

El hòlding firma un crèdit sindicat després de les compres de Telefónica, ACS i Colonial

Criteria tanca un préstec de 1.650 milions
1
Es llegeix en minuts

Criteria Caixa, el braç inversor de la Fundació La Caixa, ha tancat un préstec sindicat amb 20 entitats per import de 1.650 milions d’euros. L’operació, destinada a finançar inversions, coordinada per Société Générale, ha aconseguit una sobresubscripció de 2,9vegades, amb peticions que han superat àmpliament els 4.650 milions d’euros.

Des del desembarcament d’Àngel Simón com a conseller delegat el gener passat, la vegada que es va renovar per quatre anys més el president, Isidre Fainé, el hòlding ha reforçat la seva aposta per empreses estratègiques i ha elaborat un nou pla estratègic que delimita més el tipus de negocis en els quals invertir i preveu més implicació en la gestió de les participades. Aquest full de ruta preveu elevar el valor dels seus actius de 27.000 a 40.000 milions el 2030.

A més de Société Générale, els bancs de relació que han participat com mandated lead arrangers són Banco Santander, Bank of America, Barclays, BBVA, BNP, Credit Agricole, Goldman Sachs, HSBC, Intesa Sanpaolo, JP Morgan, MedioBanca, Natixis, Unicredit i Sumitomo, i els lead arrangers són Banc Sabadell, Banco Cooperativo, Bankinter, CecaBank, Deutsche Bank, Ibercaja, KutxaBank i Unicaja.

El nou finançament està format per dos trams. Un préstec pont per import nominal de 1.150 milions d’euros, amb venciment a un any, extensible a dos períodes addicionals compromesos de sis mesos cada un.

Flexibilitat financera

Notícies relacionades

Previsiblement, si les condicions de mercat ho permeten, Criteria Caixa podria accedir pròximament al mercat de bons per refinançar aquest préstec pont. El segon tram consisteix en un crèdit per import de 500 milions d’euros, amb venciment a tres anys, opcionalment extensible a un any addicional.

El préstec permet a Criteria Caixa finançar les oportunitats d’inversió que ha escomès al llarg del primer semestre del 2024, especialment les adquisicions de noves participacions a Telefónica, ACS i Colonial, i contribueix que el hòlding iniciï el segon semestre de l’any amb nivells confortables de liquiditat, dotant-se de més flexibilitat financera per aprofitar les noves oportunitats de creixement que puguin sorgir, en el marc definit pel seu pla estratègic 2025-2030, presentat el mes de juny passat.