Plans bancaris

Onur Genç: "No tenim cap intenció de millorar l’oferta al Sabadell"

El BBVA guanya 4.994 milions d’euros, el 28,8% més que el primer semestre de l’any passat, i dispara la seva rendibilitat al 20%

Onur Genç: "No tenim cap intenció  de millorar l’oferta al Sabadell"
3
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller delegat del BBVA, Onur Genç, ha passat a l’ofensiva després de les nombroses crítiques sorgides per l’oferta hostil (opa) llançada al maig sobre Banc Sabadell, en la presentació de resultats del primer semestre, amb un augment del 28,8%, fregant els 5.000 milions, fins als 4.994 milions d’euros. Genç va assegurar ahir que la integració generarà 5.000 milions addicionals de crèdit a l’any, cosa que contrasta amb moltes de les crítiques, com la protagonitzada per la patronal catalana Pimec, entre d’altres.

Va reiterar que l’oferta al banc d’origen català, els accionistes del qual tindran el 16% de la nova entitat, és "extraordinàriament atractiva", ja que suposa una prima del 30%, i va afegir que no tenen "ni la intenció ni la necessitat" de millorar-la. I, al seu torn, suposa un benefici per acció del 27% per als accionistes del Sabadell, mirant de desbaratar el que afirmen des del Sabadell.

Al seu torn, va assegurar que la unió generarà estalvis "molt rellevants", per un total de 850 milions. De la xifra total, 450 milions corresponen a costos administratius i de tecnologia; 300 a despeses de personal, i 100 milions, a costos financers, va explicar. També va detallar que la previsió, en cas de prosperar la fusió una vegada superada l’opa, seria tancar un total de 300 oficines, que suposen el 10% del total de la xarxa de les dues entitats, segons Genç. Va insistir en la importància de l’operació per la necessitat de continuar apostant en les inversions tecnològiques.

Durant la presentació va afirmar que si no es produís la fusió, a la qual s’oposa el Govern, que té l’última paraula i que és un fet a què atribueixen "una probabilitat molt remota", no hi hauria gaires canvis quant als estalvis o sinergies previstes, va dir el conseller delegat del BBVA, que es va mostrar obert a treballar amb l’Executiu. Va recordar que Banesto va funcionar molts anys com a filial del Santander, tot i que va seguir descartant que hi hagi un rebuig de la fusió i va afegir que, en aquest supòsit, també hi hauria estalvi de costos "perquè no és lògic que hi hagi dues persones que facin la mateixa funció".

Genç va afirmar "el suport massiu" dels accionistes del BBVA per a l’ampliació de capital per portar a terme l’operació i va assegurar que l’opa suposa "posar el focus a guanyar escala als principals mercats" en els quals opera l’entitat. Al seu parer, l’operació "avança" de manera positiva i segons el calendari previst.

Resultats

Notícies relacionades

El BBVA va situar els guanys la primera meitat de l’any en 4.994 milions, amb un augment del 28,8% respecte al període gener-juny de fa un any. L’augment és del 37,2% excloent l’impacte de l’evolució de les divises. Una setmana després que el Sabadell al maig esgrimís uns resultats sense precedents i amb un augment de la retribució als accionistes, el grup de Carlos Torres Vila replica amb uns comptes impulsats per "un fort dinamisme de l’activitat" consolidada en el segon trimestre, amb guanys de 2.794 milions, i un augment del 38%.

El crèdit va créixer un 10,7% interanual en euros constants, amb una destacada contribució dels préstecs a empreses. Així mateix, el banc va experimentar un creixement anual del patrimoni tangible més dividends per acció del 20%. La rendibilitat (ROTE) va arribar a un 20% i la ràtio d’eficiència, el 39,3%, que la situa en "la seva millor marca històrica". "Aquest trimestre ha sigut excepcional. Hem aconseguit mètriques financeres que eren impensables fa alguns anys", va destacar Onur Genç.