Telecomunicacions

Telefónica dispara un 29% el seu benefici fins als 979 milions

La companyia s’agafa a la bona marxa dels negocis per revalidar el pagament d’un dividend de 0,30 euros en efectiu aquest any

Telefónica dispara un 29% el seu benefici fins als 979 milions

Telefónica

2
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

Telefónica confirma la seva bona marxa l’any en què commemora el seu centenari i de l’estrena del seu nou pla estratègic i ho fa disparant els seus resultats. El grup ha elevat el seu benefici net en el primer semestre de l’any fins als 979 milions d’euros, un 28,9% més que els 760 milions del mateix període de l’any anterior.

La teleco va registrar un resultat operatiu abans de depreciacions i amortitzacions (ebitda) entre gener i juny de 6.424 milions, amb un increment de l’1,9%. Telefónica també presumeix d’haver aconseguit un "sòlid creixement" dels ingressos en la primera meitat de l’exercici, accelerant el ritme en el segon trimestre, amb una alça de l’1,2%, fins als 10.255 milions. Un import impulsat especialment per la bona marxa dels ingressos per servei, que s’han incrementat un 2,2% gener el gener i el juny.

La bona evolució de la primera meitat de l’any, amb més ingressos i més rendibilitat, porta a Telefónica a confirmar els seus objectius per al conjunt de l’exercici, amb una previsió d’aconseguir un increment dels seus ingressos d’entorn d’un 1%, del resultat brut d’explotació (ebitda) d’entre l’1% i el 2% i de la caixa operativa també d’entre l’1% i el 2%. A més, la guia de previsions del grup contempla una xifra d’inversió sobre ingressos de fins al 13% i un increment del flux de caixa lliure superior al 10%.Telefónica també confirma la remuneració a l’accionista prevista per a 2024, que contempla un dividend en efectiu de 0,30 euros per acció pagable en dos trams, el desembre de 2024 (0,15 euros) i el juny de 2025 (0,15 euros). "Els ingressos creixen, l’ebitda augmenta i la base de clients és més gran i estan més satisfets amb el servei que reben. Telefónica és una companyia més rendible i sostenible, que compleix els pilars del seu pla estratègic, confirma tots els seus objectius financers per a 2024 i revalida l’atractiva remuneració per als seus accionistes," destaca el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

El grup ha reduït un 3,9% les inversions executades fins al tancament del semestre, fins als 2.299 milions. Una retallada amb què la companyia situa la ràtio d’inversió sobre ingressos en l’11,3%, consistent amb l’objectiu de tancar l’any per sota del 13%. L’empresa remarca que queda demostrat que "continua desplegant xarxa i defensant el lideratge de les seves infraestructures mitjançant una inversió controlada".

Venda del negoci a Colòmbia

Notícies relacionades

El deute financer net de l’operadora va acabar la primera meitat de l’exercici en 29.240 milions d’euros (+6,4% interanual), 1.891 milions més que a finals del 2023 a conseqüència de la remuneració als accionistes de 997 milions i a les inversions financeres netes de 1.057 milions, principalment a causa de l’adquisició d’accions de Telefónica Deutschland

Telefónica ha aconseguit segellar des de començament d’any grans contractes i aliances operatives que suposen iniciatives estratègiques que el grup identifica com "avenços significatius" en el desenvolupament del seu nou pla estratègic GPS (Creixement, Rendibilitat i Sostenibilitat, per les seves sigles en anglès). Ara fa un pas més en la seva estratègia de focalitzar-se molt especialment en els seus grans mercats (Espanya, Brasil, Alemanya i Regne Unit), reduint presència i riscos als mercats de Llatinoamèrica en què és present. Telefónica ha firmat amb el Grup Millicom un memoràndum d’entesa, de moment no vinculant, per a la venda de la seva filial a Colòmbia per un import que s’acostarà a 370 milions en efectiu.