Al Regne Unit

Iberdrola dispara la seva expansió al comprar ENW per 5.000 milions

L’energètica es converteix en el segon operador més gran en el mercat britànic

Iberdrola dispara la seva expansió al comprar ENW per 5.000 milions
1
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

Iberdrola dispara la seva expansió en el negoci de xarxes elèctriques i es confirma com un gegant energètic al Regne Unit. L’elèctrica espanyola es va imposar en un dur procés de licitació al consorci format per la francesa Engie i el fons canadenc CDPG, i va firmar l’adquisició del 88% de l’elèctrica britànica Electricity North West (ENW), que gestiona les xarxes elèctriques al nord del país. La transacció es tanca amb un valor de fons propis de 2.100 milions de lliures (2.500 milions d’euros), amb la qual cosa l’import total de l’operació incloent-hi deute ascendirà a 5.000 milions d’euros. El grup japonès Kansai mantindrà un 12% del capital de la companyia anglesa.

Notícies relacionades

Iberdrola emmarca l’operació en l’estratègia de potenciar el negoci de xarxes en països estables i amb solvència com a destí d’inversió. El grup potencia l’expansió internacional i aprofita la important caixa que acumulava després de la renúncia a l’adquisició als EUA de PNM i gràcies a la venda dels actius a Mèxic per un import superior als 5.400 milions d’euros, i amb unes plusvàlues de 1.165 milions després d’impostos que porten els beneficis de la companyia fins a màxims històrics.

L’adquisició accelera l’aposta i el creixement d’Iberdrola en el negoci de xarxes, i la converteix en la segona companyia de transport i distribució regulada d’electricitat al Regne Unit.

Temes:

Iberdrola