Grifols cau un 5,4% per una possible demanda col·lectiva des dels EUA

El bufet d’advocats The Schall Law Firm anima els inversors que hagin perdut capital en la borsa a contactar amb el despatx

Grifols cau un 5,4% per una possible demanda col·lectiva des dels EUA
1
Es llegeix en minuts

Tornen les caigudes a l’Ibex de la mà de Grifols. La firma especialitzada en hemoderivats va caure un 5,4% en la sessió d’ahir després de que sortís a la llum l’inici d’una demanda col·lectiva contra Grifols per part d’un bufet d’advocats de Los Angeles. The Schall Law Firm dirigirà la investigació a "si l’empresa va emetre declaracions falses i/o enganyoses i/o no va divulgar informació pertinent als inversors", segons va traslladar la companyia de litigis a Bloomberg, i va animar els inversors minoristes amb accions de Grifols a posar-se en contacte amb ells per portar endavant la demanda conjunta. Les accions de la farmacèutica han caigut un 46% des de començament d’any fins a situar-se el preu per cada títol en 8,29 euros.

Notícies relacionades

El bufet va anunciar que investigaria reclamacions en nom d’inversors de Grifols "per violacions de les lleis de valors" pocs dies després del primer atac del fons baixista Gotham City Research contra la firma espanyola, quan va atacar Grifols mitjançant un demolidor document que l’acusava de "manipular" els seus comptes i els de la seva companyia patrimonialista Scranton Enterprises.

A aquesta informació s’afegeix una altra que podria descarrilar l’oferta pública d’adquisició (opa) del fons Brookfield en conjunt amb la família propietària de Grifols anunciada al juliol amb l’objectiu d’excloure el valor en borsa. Segons va publicar Ok Diario, l’opa podria haver-se complicat per l’auditoria interna sol·licitada per les dues companyies, ja que "Brookfield va trobar irregularitats en la manera de comptabilitzar els seus filials".