Mars compra la propietària de Pringles per més de 32.700 milions

Amb la fusió, l’amo de Whiskas i M&M’s superarà els 60.000 milions en ingressos

Mars compra la propietària de Pringles per més de 32.700 milions
1
Es llegeix en minuts

Important moviment en la indústria de l’alimentació envasada. Mars, una gran empresa familiar i no cotitzada propietària de marques com M&M’s i Snickers, va anunciar ahir l’adquisició de Kellanova, propietària de les patates Pringles que es va escindir el 2023 de l’arxiconeguda Kellogg’s. La transacció es va tancar al voltant d’uns 32.700 milions d’euros, el que equival a 83,5 dòlars per acció, i significa una prima d’un 44% sobre l’actual preu de mercat.

L’operació suposarà la creació d’un gegant multinacional dels snacks i permetrà a Mars superar els 60.000 milions en ingressos. S’espera que la compra es tanqui el primer semestre de l’any vinent, segons els dos grups.

Plantar cara a PepsiCo

El gegant multinacional resultant de la transacció aglutinarà els 50.000 milions de dòlars que factura Mars i els 13.000 milions de Kellanova, fet que li permetrà plantar cara a PepsiCo, que l’any passat va generar 54.000 milions. L’adquisició, una de les més importants del sector en les últimes dècades, serà supervisada amb lupa per part de Competència dels EUA. Les autoritats nord-americanes són molt vigilants respecte a la creació de monopolis en la indústria i la gran mida de les companyies suposarà una revisió a fons de l’operació.

Notícies relacionades

Mars també és amo d’un segment de marques per a l’alimentació de mascotes i compta en el seu dossier amb firmes com ara Pedigree i Royal Canin. Compta amb més de 150.000 empleats arreu del món. També té tres unitats de negoci a Espanya (Cafosa, Mars Iberica i Royal Canin) i dues fàbriques, a Arévalo (Àvila). A més, té unes 900 persones associades que treballen a les oficines i fàbriques espanyoles, amb productes per al mercat ibèric. Per la seva banda, Kellanova, és una companyia que es va escindir de Kellogg’s el 2023. La seva marca més coneguda és Pringles o els snacks Cheez-It, Pop-Tarts, o la marca de menjar vegetarià MorningStar Farms. Ocupa més de 23.000 persones i opera a 180 mercats.

Poul Weihrauch, conseller delegat de Mars, va assenyalar que a l’acollir Kellanova en cartera, la companyia té una gran oportunitat perquè Mars desenvolupi el seu negoci d’aperitius de cara al futur.

Temes:

Òpera