Espanya se situa com a segon país europeu en inversió hotelera

Les operacions a tot el continent van arribar en el primer semestre als 9.000 milions / El 18% van ser en territori espanyol

Así es el nuevo hotel Grand Hyatt de Barcelona

Así es el nuevo hotel Grand Hyatt de Barcelona / MARC ASENSIO

1
Es llegeix en minuts

La inversió hotelera va arribar fins als 9.000 milions d’euros a tot Europa, amb Espanya com la segona destinació d’aquest capital, amb inversions quantificades en més de 1.500 milions, la segona xifra més alta de tot el continent, només per darrere de la Gran Bretanya, tot i que per davant de països com Alemanya, França o Itàlia. Aquesta és una de les principals conclusions que es treu de l’informe The Hotel Property Telescope, elaborat per l’equip d’Estratègia i Transaccions de la consultora EY.

Notícies relacionades

A més, durant el primer semestre, es va registrar una allau de compres per part de cadenes. Els operadors van protagonitzar al voltant d’un terç de la inversió en el Vell Continent, amb més de 3.000 milions en adquisicions, i van participar com a inversors en set de les 25 transaccions més grans. "Una tendència creixent és la presència de compradors privats i operadors, mentre els fons obtenen els seus retorns des del Regne Unit", destaca l’esmentat informe.

La inversió hotelera a Espanya va rondar els 1.500 milions, continuant amb la tendència iniciada del 2021, que va situar a aquest tipus d’actius com els favorits dins de l’anglicisme que s’agrupa a Comercial Reial Estate i inclou a les oficines, els actius comercials, la logística i els alternatius. Segons l’equip d’Estratègia i Transaccions d’EY, en els pròxims mesos es transaccionaran hotels per valor de més de 2.200 milions: 815 milions a curt termini, 972 a mitjà i 260 a llarg termini.