Barcelona ja cobra 565 euros per habitació amb l’oferta disparada
La capital catalana és la ciutat espanyola amb els lloguers d’habitacions en pisos compartits més cara, segons Idealista
Una habitación acogedora. /
Barcelona és la ciutat amb els lloguers d’habitacions més cars d’Espanya, amb preus que, de mitjana, se situen en els 565 euros al mes, fet que suposa un 13% més que fa un any. La pujada coincideix, paradoxalment, amb un important augment de l’oferta d’aquest tipus d’allotjaments, que va créixer un 29% interanual en el segon trimestre d’aquest any, segons les dades del portal Idealista.com.
La tendència de compartir pis, una pràctica abans reservada als estudiants o els joves acabats d’emancipar, és ara un fenomen associat als efectes de la crisi de vivenda que registra Espanya. Aquesta modalitat residencial va tornar a experimentar un augment de preus del 3% entre els mesos d’abril i juny d’aquest any. Després de Barcelona, les ciutats més cares són Palma i Madrid (a 500 euros l’habitació en totes dues) i Sant Sebastià (450 euros). A Pamplona, Màlaga, Santa Cruz de Tenerife i Bilbao, els preus se situen en els 400 euros mensuals, mentre que a València és de 395.
Castelló, a la baixa
Precisament la capital valenciana és una de les que va registrar un increment d’oferta de pisos compartits més gran, amb un creixement del 76% respecte a fa un any. Només la va superar Alacant, on es va posar al mercat un 108% més de vivendes per compartir que en el mateix trimestre del 2023. La van seguir Màlaga (29%), Barcelona (26%) i Sevilla (24%) i, ja a més distància, Sant Sebastià (9%).
Segons la informació facilitada per Idealista.com, el nombre de persones interessades en cada habitació ha crescut un 15% a escala nacional, però han sigut 16 les capitals on aquest nombre ha disminuït. La caiguda més gran s’ha donat a Castelló, on s’han reduït un 43%, i entre els grans mercats, també s’han reduït a Alacant (-24%), València (-15%) i Barcelona (-8%). Per contra, el nombre de persones interessades per habitació oferta ha crescut a Bilbao (66%), Palma (46%), Sant Sebastià (42%) i Madrid (39%).
En aquests moments hi ha una més alta oferta d’habitacions disponibles davant fa un any a totes les capitals de província, excepte Sòria (-36%), Palma (-20%), Palència (-15%), Bilbao (-3%), Lugo (-2%) i Segòvia (que es manté igual).
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034