Barcelona ja cobra 565 euros per habitació amb l’oferta disparada

La capital catalana és la ciutat espanyola amb els lloguers d’habitacions en pisos compartits més cara, segons Idealista

Una habitación acogedora.

Una habitación acogedora. / Pexels / Lisa Anna

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Barcelona és la ciutat amb els lloguers d’habitacions més cars d’Espanya, amb preus que, de mitjana, se situen en els 565 euros al mes, fet que suposa un 13% més que fa un any. La pujada coincideix, paradoxalment, amb un important augment de l’oferta d’aquest tipus d’allotjaments, que va créixer un 29% interanual en el segon trimestre d’aquest any, segons les dades del portal Idealista.com.

La tendència de compartir pis, una pràctica abans reservada als estudiants o els joves acabats d’emancipar, és ara un fenomen associat als efectes de la crisi de vivenda que registra Espanya. Aquesta modalitat residencial va tornar a experimentar un augment de preus del 3% entre els mesos d’abril i juny d’aquest any. Després de Barcelona, les ciutats més cares són Palma i Madrid (a 500 euros l’habitació en totes dues) i Sant Sebastià (450 euros). A Pamplona, Màlaga, Santa Cruz de Tenerife i Bilbao, els preus se situen en els 400 euros mensuals, mentre que a València és de 395.

Castelló, a la baixa

Precisament la capital valenciana és una de les que va registrar un increment d’oferta de pisos compartits més gran, amb un creixement del 76% respecte a fa un any. Només la va superar Alacant, on es va posar al mercat un 108% més de vivendes per compartir que en el mateix trimestre del 2023. La van seguir Màlaga (29%), Barcelona (26%) i Sevilla (24%) i, ja a més distància, Sant Sebastià (9%).

Notícies relacionades

Segons la informació facilitada per Idealista.com, el nombre de persones interessades en cada habitació ha crescut un 15% a escala nacional, però han sigut 16 les capitals on aquest nombre ha disminuït. La caiguda més gran s’ha donat a Castelló, on s’han reduït un 43%, i entre els grans mercats, també s’han reduït a Alacant (-24%), València (-15%) i Barcelona (-8%). Per contra, el nombre de persones interessades per habitació oferta ha crescut a Bilbao (66%), Palma (46%), Sant Sebastià (42%) i Madrid (39%).

En aquests moments hi ha una més alta oferta d’habitacions disponibles davant fa un any a totes les capitals de província, excepte Sòria (-36%), Palma (-20%), Palència (-15%), Bilbao (-3%), Lugo (-2%) i Segòvia (que es manté igual).