Energia

Repsol estudia un parc eòlic marí amb 70 aeroturbines a Roses

Repsol estudia un parc eòlic marí amb 70 aeroturbines  a Roses

Principle Power

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Repsol Renovables està analitzant desenvolupar un parc eòlic marí al golf de Roses amb un total de 70 aerogeneradors flotants i 1.050 MW de potència. Es tractaria de la setena instal·lació d’aquestes característiques –la segona més gran– que es planteja en aquesta zona, coneguda com a LEBA-1. L’anomenat document inicial de projecte –que, segons fonts de la companyia, constitueix una memòria preliminar del que podria arribar a ser després un projecte– es va presentar a mitjans de novembre i ara es troba en fase de consultes prèvies. Segons la documentació a què ha tingut accés l’agència ACN, el document inicial inclou una línia d’evacuació marina de 25,29 quilòmetres i una de terrestre de 29,63 fins a la subestació de la Farga.

Fonts de Repsol, no obstant, remarquen que el caràcter preliminar del document no permet assegurar ni la presentació posterior del projecte ni tampoc l’assumpció de les descripcions tècniques incloses ara en aquesta memòria. Insisteixen que, de moment, el projecte, com a tal, no existeix i que, en tot cas, si es presenta o no dependrà de qüestions tals com les condicions de la subhasta i altres factors.

Únic punt

Notícies relacionades

L’Estat va aprovar a principis de l’any passat els POEM que inclouen el golf de Roses com a únic punt de Catalunya on es podran instal·lar parcs eòlics marins. La zona té una superfície de 250 quilòmetres quadrats dels 5.000 que sumen les cinc demarcacions, una distància mínima de la costa de 12 km.

Amb la incògnita de quan se celebraran les subhastes públiques, en aquests moments ja hi ha set projectes sobre la taula. L’últim va començar la fase de consultes prèvies aquest mateix mes d’agost. Es tracta del que promou Repsol Renovables i rep el nom de Mediterrani 1. Segons el document previ del projecte, el parc planteja fins a 70 molins flotants amb una potència total de 1.050 MW, amb 15 MW per aerogenerador.

Temes:

Repsol Golf