Energia

Cepsa subministra biocombustibles a creuers a BCN

La firma comença a servir el carburant al port a Norwegian Cruise Line Holdings

Cepsa subministra biocombustibles a creuers a BCN
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’energètica Cepsa ha començat a subministrar biocombustibles de segona generació a la indústria de creuers al port de Barcelona i, en els pròxims mesos, té previst continuar fent-ho de manera regular també al d’Algesires. Aquest nou combustible, produït a partir d’olis de cuina utilitzats, conté un 24% de component sostenible, cosa que, segons ha informat la companyia, evitarà l’emissió d’aproximadament 3.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

El primer vaixell a rebre el subministrament ha sigut el Norwegian Escape, de la naviliera Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH), un barco de passatgers d’uns 325 metres d’eslora, i està previst que continuï utilitzant-lo durant tota la temporada turística de creuers a la Unió Europea. Cepsa també va subministrar biocombustible a dos vaixells més, també operats per NCLH, el Seven Seas Voyager i l’Oceania Riviera, de manera que l’empresa energètica es consolida com a referent en la transició energètica i líder en el subministrament d’energia per al transport marítim.

"Estem encantats que els biocombustibles de segona generació siguin aprofitats ara pel sector dels creuers en el seu viatge cap a la descarbonització.

Els combustibles marins poden utilitzar-se en vaixells sense necessitat de modificar els seus motors, i tenen un alt potencial de reducció de les emissions de CO2 en comparació amb els combustibles fòssils convencionals, arribant a una reducció de fins al 90% durant el seu cicle de vida, una condició que els converteix en una solució immediata ideal", va explicar Samir Fernández, director de Marine Fuel Solutions de Cepsa. Fernández va recordar que la firma té capacitat per subministrar aquests combustibles sostenibles a creuers de manera regular en la resta dels ports espanyols en els quals opera.

Notícies relacionades

Reduir l’empremta de carboni

Aquest avenç es produeix en un moment en què l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA) està centrant la seva atenció en garantir que el sector disposi de prou accés a combustibles amb baixes emissions de carboni per aconseguir creuers amb emissions netes nul·les de carboni d’aquí al 2050. Segons l’últim informe de la CLIA sobre l’estat de la indústria de creuers, el 2023 més de 31 milions de persones arreu del món van triar fer un creuer, més de 8 milions per Europa.