Espanya va arribar als 53 milions de turistes fins al juliol

El nombre de visitants internacionals va pujar un 7,3% aquell mes, i la despesa, un 12%

Espanya va arribar als 53 milions de turistes fins al juliol
2
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

El boom del turisme no afluixa i el sector accelera cap a un altre any rècord. L’excepcional bona marxa del sector es manté en temporada alta i Espanya encarrila un estiu històric. El país va rebre 53,37 milions de turistes internacionals en els primers set mesos de l’any, amb un fortíssim creixement del 12% fins a marcar un nou màxim històric, i la despesa total dels viatgers s’ha disparat fins als 71.108 milions d’euros, un 18,6% més, segons les últimes dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Les dades de juliol, tradicional mes d’altíssima activitat, confirmen que el sector encara no ha tocat sostre. Només al juliol el país va registrar 10,9 milions d’arribades de turistes estrangers, amb una alça del 7,3%, i una despesa turística total per part d’aquests viatgers en l’organització del viatge i durant la seva estada de 15.535 milions, amb un increment de l’11,9% en relació amb l’anterior rècord de l’any passat gràcies a l’afluència de visitants més gran i a l’alça dels preus aplicada pel sector.

Catalunya, al capdavant

Catalunya és la primera destinació principal dels turistes des d’inicis d’any i concentra més del 21% de tots els viatgers internacionals del país fins al juliol, amb 11,4 milions de turistes i una alça del 10,5%. La segueixen les Balears, amb més de 8,7 milions de turistes internacionals, un 7% més; les Canàries, amb gairebé 8,7 milions, un 10,3% més, i Andalusia, amb més de 7,7 milions de viatgers, un 13% més. El Regne Unit continua encapçalant la llista de grans països emissors de turistes entre gener i juliol, amb més de 10,5 milions de turistes i un augment del 8,6% respecte al mateix període del 2023. Des de França van arribar una mica més de 7 milions de viatgers, un 10,6% més que fa un any, i des d’Alemanya van ser 6,8 milions, un 10,1% per sobre que fa un any).

Notícies relacionades

"El significatiu augment en la despesa dels viatgers internacionals que visiten el nostre país corrobora que el turisme, gràcies a l’esforç i la feina de tothom, continua empenyent l’economia del país, generant riquesa i ocupació en el sector", va resumir el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu. I és que les dades de despesa de juliol mostren tota la fortalesa no sols amb l’augment de l’import total acumulat, sinó també amb millores en despesa mitjana per viatger (amb 1.432 euros, un 4,3% més), en despesa mitjana diària (195 euros, un 2,1% més) i en durada dels viatges (amb una mitjana de 7,3 dies, un 2,2% més).

L’INE elabora l’enquesta de despesa turística Egatur, mentre que el Banc d’Espanya calcula a través de la balança de pagaments el volum d’ingressos per turisme del país. Entre les dues dades, els ingressos d’un i les despeses de l’altre, sempre hi ha un desfasament milionari. I és que a l’enquesta de l’INE es computa tota la despesa realitzada pels viatgers, no només la que realment efectuen a Espanya i que repercuteix directament en la nostra economia, sinó que s’hi inclouen també els costos del transtarannà que pot fer-se amb una aerolínia estrangera. En el cas de la balança de pagaments, les despeses de transport no estan incloses.

Temes:

El País