El BBVA rep autorització del regulador britànic per controlar TSB

El BBVA rep autorització del regulador britànic per controlar TSB

Eduardo Parra - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA ha obtingut autorització de l’Autoritat de Regulació Prudencial del Regne Unit per a la presa de control indirecte de TSB Bank, filial britànica bancària del Banc Sabadell, segons va informar ahir l’entitat espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L’obtenció de l’autorització d’aquest organisme britànic, aconseguida amb data de dilluns passat, és una de les condicions a què està subjecta l’oferta pública d’adquisició d’accions (opa) llançada pel BBVA sobre el Banc Sabadell i un pas necessari per completar-la, ja que TSB passaria a formar part del Grup BBVA.

El BBVA va llançar el mes de maig passat una opa hostil sobre el 100% de les accions del Banc Sabadell després del rebuig d’aquesta entitat a una proposta de caràcter amistós. L’entitat ofereix als accionistes del Sabadell un canvi d’un títol nou per cada 4,83 títols del Sabadell. L’oferta estava condicionada a obtenir més d’un 50,01% del capital social del Sabadell, a l’aprovació de l’ampliació de capital de la junta d’accionistes del BBVA, i a l’aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i de l’Autoritat de Regulació Prudencial del Regne Unit.

Notícies relacionades

Des que va presentar la seva oferta, el BBVA ha rebut el vistiplau a l’operació per part de les autoritats de competència de diversos països on Banc Sabadell té presència (els Estats Units, França, Portugal i el Marroc).

L’Autoritat de Regulació Prudencial del Regne Unit és l’encarregada de supervisar al voltant de 1.500 entitats, entre bancs i companyies d’assegurances. Una d’elles és el banc britànic TSB, participat per Banc Sabadell. Entre els pròxims passos pendents abans d’iniciar l’oferta de compra als accionistes de Banc Sabadell destaca l’autorització de l’esmentada oferta per part del Banc Central Europeu (BCE) i de la CNMV.