Masorange llança un ero voluntari per a 800 treballadors

Masorange llança un ero voluntari per a 800 treballadors
1
Es llegeix en minuts
D. P.

Masorange, el nou gegant del sector espanyol de les telecos nascut de la fusió d’Orange i MásMóvil, s’afegeix a l’onada de retallades de llocs de treball que han executat els seus grans rivals l’últim any. Després dels acomiadaments col·lectius de Telefónica, Vodafone i Avatel, la nova Masorange va comunicar ahir a la seva plantilla la intenció d’activar un expedient de regulació d’ocupació (ero) de caràcter voluntari per a un màxim de 795 treballadors, cosa que implicarà la sortida de gairebé un de cada 10 dels 8.400 empleats que componen la plantilla.

La direcció de Masorange ha insistit en els últims mesos que la fusió no incloïa retallades laborals, però ara posa en marxa un ajust de plantilla per evitar les duplicitats detectades després de la unió de les dues companyies, que van començar a funcionar com un sol grup a finals de març.

Els que en queden fora

Notícies relacionades

La reestructuració afectarà les principals societats integrades al nou grup i queden fora de l’ajust la xarxa de botigues pròpies i els call center, així com algunes àrees administratives. Les filials afectades per l’ero compten amb una plantilla conjunta d’uns 4.700 empleats. La direcció de Masorange, comandada pel CEO Meinrad Spenger, es compromet a fer que la "voluntarietat sigui el preferent criteri d’adhesió" a l’ero per part dels empleats i a "definir condicions justes i satisfactòries per a les persones incloses en el pla".

Masorange i els sindicats preveuen constituir la taula de negociació de l’ero el 17 de setembre i obrir a l’octubre el procés d’adhesió al pla de sortides voluntàries. La companyia té una plantilla de 8.400 empleats, dels quals 6.600 procedien d’Orange. Segons l’entitat, s’ha elegit la fórmula de l’ero "per la seva ràpida implementació" i perquè "les seves condicions es negocien en el marc de l’àmbit social i ofereix totes les garanties legals".