Comerç

Tarragona limitarà l'horari dels supermercats que obren 24 hores

Supermercado 24 horas.

Supermercado 24 horas. / Jordi Cortina

1
Es llegeix en minuts
EFE

L'Ajuntament Tarragona limitarà l'horari dels supermercats que obren les 24 hores del dia, i ho farà per raons d'ordre públic, convivència o mediambientals, acollint-se a l'article 37 de llei 18/2017, d'1 d'agost. Segons informa el consistori, la Guàrdia Urbana, el departament de Neteja de l'Ajuntament i els Mossos d'Esquadra estan elaborant informes individualitzats de cada establiment que hi ha d'aquest tipus a la ciutat.

Notícies relacionades

"Una vegada fets els informes, es podrà detectar quins són aquells supermercats que, per raons d'ordre públic, convivència o mediambientals, hauran de tancar abans per a garantir l'interès general", expliquen fonts municipals.

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, va avançar el passat 27 de juny que l'ajuntament estava estudiant la manera legal de prohibir els supermercats que obren les 24 hores del dia, en considerar que són un pol d'atracció de delinqüència i inseguretat. Viñuales va apuntar que en les actuacions policials han detectat “incompliments de normativa” per part d'aquests establiments, “especialment per venda d'alcohol més enllà de les deu de la nit”, motiu pel qual s'han imposat multes de 3.000 euros.