Resultats

Puig perd un 13,65% a l’Ibex després de reduir els beneficis en un 27%

Puig perd un 13,65% a l’Ibex després de reduir els beneficis  en un 27%
1
Es llegeix en minuts
N. Ríos C. López / P. Gallén

La multinacional catalana de fragàncies Puig va reduir un 27% el benefici en els sis primers mesos de l’any fins als 154 milions d’euros a causa dels costos de la seva sortida a borsa, segons va informar la companyia en la presentació dels seus primers resultats com a empresa cotitzada. El grup es va estrenar en borsa el 3 de maig amb un preu de 24,5 euros per acció i va arribar a l’Ibex el 22 de juliol. Les accions de Puig van baixar un 13,65% en borsa fins als 21,20 euros a mitja sessió.

Marc Puig, president del grup, va atribuir el descens del seu benefici net als costos de caràcter excepcional derivats de la sortida a borsa, així com a les despeses d’adquisicions, fusions i altres ajustos, que han suposat un import de 84 milions d’euros, després d’impostos.

L’ajustament principal va ser la bonificació extraordinària en efectiu de 94 milions d’euros atorgada a tots els treballadors de la companyia amb motiu del seu salt al parquet. "Hem tingut una primera meitat d’any excepcional, marcada sobretot per la fita de la sortida a borsa, un èxit que ha exigit un gran esforç per part de tots els nostres equips, i que hem volgut reconèixer amb una prima", va argumentar el president.

Notícies relacionades

Optimisme

"El nostre negoci –va justificar Marc Puig– es gestiona sobre una base anual i aquest resultat està en línia amb les nostres expectatives per a aquest període, ja que experimentem certa estacionalitat i esglaonament dels costos a través de les dues meitats de l’any, i on també afecta el calendari de nous llançaments, més concentrats en el segon semestre. Les dades de juliol i agost ens fan ser optimistes en aquest sentit". Joan Albiol, director financer del grup, va afegir: "Els resultats dels sis primers mesos de l’any, juntament amb l’impuls continuat en el segon, ens fan confiança per confirmar les nostres previsions a mitjà termini".

Temes:

Ibex 35