Tecnologia

La IA generativa arriba a l’iPhone

Apple anuncia en el seu esdeveniment anual des de la seu de Cupertino que «comença una nova era emocionant» amb la presentació dels últims models.

La IA generativa arriba a l’iPhone
2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el seu tradicional esdeveniment anual a Cupertino (Califòrnia), Apple va donar a conèixer oficialment els nous iPhone 16, i també l’Apple Watch Series 10 i els renovats AirPods. El mòbil més esperat va veure la llum ahir de la mà del director executiu de la companyia de la poma, Tim Cook, sota el lema És hora de brillar.

Dels nous iPhone 16 i iPhone 16 Pro, Tim Cook va assenyalar que han sigut "dissenyats des de zero tenint en compte Apple Intelligence", amb la incorporació de poderosos xips perquè tingui un ús "més útil i agradable", i va pronosticar que marcaran "el començament d’una nova era emocionant". De l’Apple Watch Series 10, Cook en va dir que "sembla impossible que hi hagi tanta intel·ligència en una cosa tan petita". I dels nous AirPods en va remarcar el propòsit de protegir la salut de l’usuari durant l’ús.

En l’esdeveniment difós des de la seu de la companyia, també es va revelar el secret dels preus que tindran els nous dispositius a Espanya, uns preus que confirmen les filtracions que hi havia hagut els últims dies. Així, els iPhone 16 i iPhone 16 Plus sortiran al mercat espanyol des de 959 euros en el primer cas i a partir de 1.109 euros en el segon. L’iPhone 16 Pro es podrà comprar des de 1.219 euros i el iPhone 16 Pro Max, a partir de 1.469 euros.

Entre els canvis s’hi inclou una pantalla més gran, un nou processador Apple A18/A18 Pro, un botó dedicat per a la càmera i noves funcions relacionades amb Apple Intelligence, que marca un abans i un després amb la integració d’intel·ligència generativa en els nous models. Precisament, l’ús intensiu de la intel·ligència generativa és el que, segons els responsables d’Apple, transformarà l’ús i l’experiència del dispositiu.

Botó hàptic

En línies generals, es considera que els nous Iphone aporten millores en l’autonomia. A la pantalla (més brillant) hi integren un botó hàptic, que permet controlar la càmera segons la pressió que fem. Es millora el sistema de càmeres amb més possibilitats en el gran angular i en la fotografia macro, i també es podran fer fotos espacials.

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de les preses es va anunciar un redisseny de l’app de càmera. Pel que fa al vídeo, es podrà gravar en 4K a 120 frames per segon, per a preses de cine.

Notícies relacionades

El rellotge d’Apple va tenir un moment de protagonisme. Ahir va ser l’aniversari del primer Apple Watch i, en vista del que es va presentar, la marca li ha donat un nou impuls, amb una pantalla més brillant, més eficiència i noves funcions intel·ligents (per al control del benestar i la salut). Enfocat en la intel·ligència artificial, l’app de Traduir s’ha incorporat al rellotge. A més incorpora funcionalitats com el mesurament de l’apnea del son i poder reproduir contingut multimèdia.

A la cita tampoc hi van faltar els AirPods, en els quals s’han fet actualitzacions en tota la gamma. Els AirPods 4 tenen un més bon sistema d’ajustament i una millora en la qualitat de l’àudio i de les trucades i en la cancel·lació de soroll i USB-C. Amb aquests models, Apple reemplaça la segona i la tercera generació dels AirPods. Entre les característiques que integra hi hauria la funda amb càrrega sense fil a l’estoig i la cancel·lació de soroll activa.