Espanya necessita 108.000 milions en una dècada per construir 76.000 pisos

Espanya necessita 108.000 milions en una dècada per construir 76.000 pisos
1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

La construcció de vivenda a Espanya ha caigut gairebé a mínims històrics i l’activitat és ja un 86% inferior al màxim a què es va arribar el 2006. Això passa en un moment en què els preus estan desbocats i la població reclama noves fórmules d’allotjament. El problema és greu: es necessitaria mobilitzar 108.000 milions d’euros en els pròxims 10 anys per construir les 76.000 vivendes anuals que fan falta per desencallar la situació.

Per a això, és imprescindible que es posi en marxa la col·laboració entre el públic i el privat, assenyala el sector. "Per no esmentar la urgència d’un pacte d’Estat, del qual fa molts anys que parlem", va apuntar ahir Miguel Acosta, conseller general d’Anticipa Real Estate i Aliseda Inmobiliaria, en la presentació de la tercera edició del The District, un saló que tindrà lloc entre els dies 25 i 27 de setembre a la Fira de Barcelona i en el qual s’esperen més de 12.000 assistents.

Notícies relacionades

El certamen, dedicat a la inversió immobiliària, comptarà amb 1.200 operadors internacionals, escoltarà uns 400 ponents especialistes i acollirà 600 trobades cara a cara. "Es tracta de seguir la línia de les dues primeres edicions, però amb una mica més de tot, amb el pragmatisme i el capital al centre", va proclamar Juan Velayos, president de The District.

"Espanya ha d’augmentar la seva capacitat de producció i el teixit empresarial de la construcció ha disminuït de manera alarmant des del 2007", va advertir Francisco Pérez, conseller delegat de Culmia, que va afegir: "Cal industrialitzar el sector, com han fet altres països europeus, entre ells França". Pérez considera que només d’aquesta manera s’accelerarà el ritme, actualment molt lent. Per a això és clau, segons el directiu de Culmia, "atraure l’inversor estranger, al qual cal posar-li fàcil des del punt de vista regulatori i donar-li garanties".