Carlos Cuerpo: "STC ha demanat ampliar la participació a Telefónica"

Carlos Cuerpo: "STC ha demanat ampliar la participació a Telefónica"
2
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ - CLARA CAMPOS

En la designació del nou governador del Banc d’Espanya, s’ha posat en dubte el seu paper en l’elecció de José Luis Escrivá i s’ha publicat que va ser fruit d’un acord directe entre Escrivá i Pedro Sánchez. ¿Escrivá hauria sigut el seu candidat si hagués depès només de vostè?

Clarament, el meu candidat, el del Govern, el del president del Govern, que és qui per llei ha de proposar aquest candidat al Rei, és l’actual governador, és José Luis Escrivá. I jo crec que això està clar des de l’inici. Creiem, i així ho he defensat jo mateix, que és el candidat idoni i estic segur que això és el que veurem en els pròxims anys. Un excel·lent governador que estarà, com he dit altres vegades, com a mínim, a l’altura de l’anterior, a l’altura de Pablo [Hernández de Cos].

Un any després de la inversió inicial de Saudi Telecom a Telefónica, ¿el Govern ha rebut alguna sol·licitud d’autorització per part de STC per arribar a una participació efectiva del 9,9% en el capital de Telefónica o per entrar al seu consell d’administració?

El que hi ha és una entrada d’una petició per augmentar la presència de l’empresa STC en l’accionariat de Telefónica, i això és el que s’està analitzant ara en el si del Govern. En aquest cas, per les característiques de l’operació, la petició es canalitza a través de Defensa.

Després del veto del Govern a l’opa de Magyar Vagon sobre Talgo, ¿l’Executiu està tutelant la recerca d’una solució industrial per a la companyia espanyola?

Notícies relacionades

L’interès del Govern és recolzar una empresa clau dins d’una indústria estratègica. Talgo és una empresa clau pel seu contingut tecnològic, per la seva importància en la interconnexió del nostre sistema ferroviari amb la resta del continent i com a proveïdor en el manteniment del nostre propi sistema ferroviari. Volem assegurar aquesta supervivència a llarg termini. Volem assegurar el manteniment dels llocs de treball de Talgo i, per descomptat, donarem suport i ajudarem l’empresa en tot el que puguem.

El BCE ja ha donat el vist-i-plau a l’opa del BBVA sobre el Sabadell, però vostè ja ha dit que això no canvia en res el rebuig inicial que l’operació suscita en el Govern. ¿Confia que l’anàlisi de l’operació per la CNMC (en segona fase) permeti al Govern imposar condicions addicionals a l’operació empresarial?

No vull anticipar el resultat de cap de les autoritats que encara estan avaluant aquesta operació. Quan tinguem el resultat de l’anàlisi de la CNMC, en farem una valoració. Jo he deixat molt clares quines són les meves preocupacions, que estan relacionades amb l’excés de concentració i l’impacte que això pugui tenir en els clients per la falta de competència. Tot això és el que, sens dubt,e ens fa tenir una posició contrària a aquesta operació. A partir d’aquí, no hi ha hagut cap novetat.